Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Bağcılar Mahallesi'nde bir düğün salonunda kentteki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapıldığı iddiasıyla gelen vatandaşlara " CHP üyelik formunun doldurtulduğu" iddia edildi.

Söz konusu düğün salonuna son birkaç gündür birçok kadının geldiği, durumu fark eden bazı kadınların ise formu doldurmadan buradan ayrıldığı belirtildi.

İLKHA'da yer alan habere göre; bazı kadınlar, gıda yardımı için kayıt alındığı söylentileri üzerine düğün salonuna geldiklerini ancak farklı bir durum ile karşılaştıklarını söylediler.

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADINLARA FORM DOLDURTULUYOR

Kadınlar, düğün salonuna erkeklerin girmesine izin verilmediğine dikkat çekerek özellikle okuma yazma bilmeyen kadınların bu durumu aleyhlerinde kullanılarak önlerine "yardım kaydı" adı altında CHP üyelik formunun konulduğunu belirttiler.

Okuma yazması olmayan kadınların, formdan habersiz kimlik fotokopilerini verdiklerini ve imza attıklarını söyleyen kadınlar, yardımın ne zaman yapılacağının sorulması üzerine salondaki görevlilerin "ramazan ayında dağıtılacağını" söylediklerini aktardılar.

Kadınlar, okur yazar olmayanların önüne konulan formun salondaki görevliler tarafından doldurulduğunu ifade ettiler.

CHP YÖNETİMİ ORTAYA ATANLARI "ART NİYETLİKLE" İTHAM ETTİ

CHP Basından Sorumlu Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yunus Öztekin ise, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu ve "art niyet" taşıdığını ileri sürdü.

Öztekin, söz konusu düğün salonu sahibinin CHP İl Başkanlığı Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Aziz Usal olduğunu söyledi.

Düğün salonunda CHP üyeliği yapıldığı iddiaları üzerine görüştüğü Usal'ın, kendisine "üyelik formunun doldurtulduğu iddiaları üzerine yardımları durdurduğunu" aktaran Öztekin, "Zaten kendisi bu yardımları yıllardır yapıyor. Bu yardımları bizim adımız altında da değil, partili olmasına rağmen kendi adına dağıtıyor." dedi.

İddiaları ortaya atanları "art niyetlikle" itham eden Öztekin, "üyeliklerin tamamını partide yaptıklarını" ileri sürdü.

CUMHURİYET'TEN " AK PARTİ KAN KAYBEDİYOR" İDDİASI

Öte yandan CHP'ye yakın bazı yayın organlarında ise yapılan istismarı perdeleyen haberler dikkat çekti. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan "Güneydoğu’da AKP’den kopuş başladı... CHP üye sayılarında dikkat çeken artış" başlıklı haberde, AK Parti'nin kan kaybettiği iddiasına yer verildi.

Söz konusu haberde CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, son bir yıl içerisinde partiye katılan kişi sayısının 3’e katlandığını belirtti. CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ise aslında yardım istismarıyla kazandıkları üye sayısını anlatırken geçen yıl 3 bin olan üye sayılarının 5 bin 500’e yükseldiğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim