Yaz ayına yaklaşılmasıyla birlikte vatandaşlar devamlı olarak bu yıl saatler ne zaman ileri alınacak? Türkiye’de saatler ileri alınacak mı? Soruların yanıtını araştırıyor. Yaz saati uygulaması kapsamında saatler bir saat ileri alınacağını düşünen vatandaşlar, Türkiye’de saatler ileri alınacak mı merak ediyor. Peki, Bu yıl saatler ne zaman ileri alınacak? Türkiye’de saatler ileri alınacak mı? İşte tüm detaylar haberimizde…

BU YIL SAATLER NE ZAMAN İLERİ ALINACAK?

Bazı teknolojik aletlerin saat uygulamasında otomatik ayarlama yapması sebebiyle bu noktada dikkatli olunması gerekiyor.

Birçok Avrupa ülkesinde 27 Mart'ı 28 Mart'a bağlayan gece saat 02.00'de saatler bir saat ileri alınacak. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla başlatılan uygulamanın başlamasıyla Avrupa ülkeleri arasında zaman farkı 1 saate inecek. Avrupa ülkelerindeki yaz saati uygulaması 31 Ekim 2021 Pazar günü sona erecek.

TÜRKİYE’DE SAATLER İLERİ ALINACAK MI?

Türkiye'de gün ışığından daha fazla yararlanmak için saatlerin bir saat ileri alması uygulaması ilk olarak 1 Temmuz 1940 tarihinde olmuştu.

Türkiye'de 2013 yılında toplanan Bakanlar Kurulu kararı ile 27 Ekim 2013 tarihinde saatlerin bir saat geri alınması kararı ile uygulamaya son verilmiştir. Türkiye’de yaz saati uygulaması kaldırıldığından dolayı uygulanmayacak. Dolayısıyla saatler ileri alınmayacak.

Editör: TE Bilisim