Yurtdışından para transferi yapma işlemi en yaygın kullanımıyla Transferwise yöntemidir. Transferwıse aynı zamanda Skaype uygulamasının sahibi olan Estonyalı iki genç tarafından kurulmuş bir para transfer yöntemidir. Yurt dışından para transferi imkânı sağlayan bu yönteme göre gönderilen para transferi sırasında  %1oranında transfer komisyonu kesilmektedir. Transferwise döviz kurunda herhangi bir kesiti yapmamaktadır. O günün para değeri ve kur politikasıyla hareket eden sistemde ne kadar para göndermek isterseniz o kadar para ödeyebilirsiniz. Örneğin: 1000 Euro para transferi yapmak istiyorsanız, masrafınız hızlı transfer yöntemi ile 11,78 Euro’dur. Düşük maliyetli transfer yöntemi ile 8,32 Euro olan bu sistemde kolay para transfer seçeneğini kullandığınızda ise para değeri 9, 51 Euro olmaktadır.

TRANSFERWİSE YURTDIŞINDAN PARA TRANSFERİ SİSTEMİ NASIL GERÇEKLEŞİR?

Transferwıse yurtdışından para transferi sistemi kendisine gönderilen para transferini bir süre kasasından bekletmektedir. Ülke dışına para çıkarmadan kendi hesabında beklettiği parayla gelen talebe göre ülke içinde para transferleri hızlıca yönlendirilmektedir. Almaya üzerinden Türkiye’ye gönderilen para transferleri sonrasında gönderilen para limitleri bir süre Almanya hesabında bekletilip, aynı anda Türkiye’de benzer transferi yapanların paralarını da Türkiye kasasında bekletilmektedir. Bu durumda Almanya’dan gönderilen para transferi sırasında Türkiye’nin kasasından bekletilen para üzerinden transfer gerçekleştirilir. Ödenen paralar ülkeler arası yolculuk yapmadığı için uygun komisyonlarla ödeme işlemi gerçekleştirilir. 

TRANSFERWİSE İLE YURTDIŞINDAN PARA  ALMA İŞLEMİ HANGİ YÖNTEMLERLE GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Transferwıse ile yurtdışından para alma işlemini gerçekleştirmek için kullanılan yöntemler ilk olarak yurt dışından transfer edilen para bakiyesinin Türkiye kasasına ödenmesi tekniğidir. Türkiye’de hiçbir kur kaybı yaşamayan paranızı kendi para biriminiz üzerinden çekebilirsiniz. Yurt dışından Türkiye’ye para gönderimi yapan ülkeler, Almanya, İsviçre, Fransa, Kanada, İsveç, ABD gibi ülkelerdir. Yurt dışından para transferi kapamasında Bankalar arası yapılan para transferlerinden çoğu banka SWİFT yöntemini kullanmayı bilmemektedir. Kargaşa gibi görülse de 50- 60 Euro ödeme yapabilirsiniz.     Western Union ile yapılan transferlerde ise ortalama olarak  %4 komisyon ödersiniz. Bu teknik ile yapılan tüm ödeme ve para transferleri oldukça düşük kurdan işlem görmektedir. Sistemi Birleşik Arap emirlikleri hariç genelde her ülke kullansa da Birleşik Arap Emirlikleri ilk tamamen çevrimiçi para transferi yapma işlemini 2020 Nisan ayından itibaren aktif hale getirmiştir. Artık Dubai’den para transferi yapmak için, dünyanın en çok para transferi yapan bu yöntemleri güvenle kullanabileceksiniz.

TRANSFERGO İLE YURT DIŞINDAN PARA TRANSFERİ NASIL YAPILIR?

Transfergo ile yurt dışından para transferi yapma işlemi tıpkı transferwise gibi çalışmaktadır.  Para transfer işlemleri için aceleniz yoksa 3 iş günü içinde ücretsiz olarak para gönderimi işlemi gerçekleştirilmektedir. Hızlıca para transferi yapmak istiyorsanız bu yöntemde ek ücret karşılığında ekspress gönderi yapabilirsiniz. İnternet uygulaması ve kampanyalı transfergo uyarlamalarına katılarak 50 pound değerinin üzerindeki ilk transfer işlemleri için 10 pound kazanma imkânınız olmaktadır. Hesabınıza gönderdiğiniz para limitini kendi para biriminiz ile çekebilir, yurtdışından para gönderim işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

Yurt dışından para çekmek için Cpeteb uygulamasını kullanabilirsiniz. Cepteteb, Türkiye hesabına yatırılan tüm bakiye, nakit ve yatırım fonları ve dövizleri dünyanın birçok yerinde çekme avantajı sağlamaktadır. Cepteteb uygulaması için TL hesabını yanında Euro ve Dolar hesabı açmanız gerekir. Hesap çekim sırasında birincil hesap olarak gittiğiniz ülkede çekmek istediğiniz para birimi hangisiyse o sistemi belirleyerek transfer işlem kolaylığı sağlayabilirsiniz. İnternetten 10 Euro satın alınıp ertesi sabah BNP Paribas ATM’sinden ücretsiz olarak para çekimi yapılarak sistemin güvenilirliği kullanıcılar tarafından bizzat test edilmiştir. Yurt dışından para transferi işlemleri, dünya genelinde 6 kıtada yaklaşık olarak 50. 000 ATM’de ücretsiz para çekim yöntemleri olarak gösterilmektedir.

Editör: TE Bilisim