10 yılı aşkın zamandır devam eden Esed rejiminin saldırılarından korunmak için ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye gelen iç savaş mağduru Suriyelilere yönelik birtakım kesimlerce yürütülen nefret ve ırkçılık kampanyaları bitmek bilmiyor. 

Bugün sosyal medyada Murat Girayhan Üçkan adlı gazetecinin, herhangi bir kaynak ya da belgeye müstenid olmaksızın paylaştığı sözde 'bilgi', Türkiye'de yaşayan muhacirlere yönelik ırkçılık ve nefreti körüklemesi nedeniyle tepki çekti. Üçkan'ın paylaşımının ardından Uluslararası Mülteci Hakları Derneğinin (UMHD) yanıtı ise gecikmedi.

Murat Girayhan Üçkan, twitter aracılığıyla yaptığı paylaşımında, “Bana gelen resmi kaynaklı bilgi ! Suriyeli ailelere tam kapanma öncesi 3455 TL yardım yapılmış! Bilginiz olsun! Emekliye Bayram ikramiyesi 100 TL !!!!...yetmedi daha da söyleyeyim, her bir Suriyeli aileye uzun zamandır adreslerine Her ay 2 koli erzak gidiyor! Sosyal yardım!!!” ifadelerine yer verdi.

UMHD suç duyurusunda bulunacak

Gazeteci Murat Girayhan Üçkan'ın yaptığı nefret dolu paylaşıma tepkisiz kalmayan Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD), söz konusu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

UMHD'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Suç Duyurusunda Bulunuyoruz. Yalan haber yayarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden Murat Girayhan Üçkan hakkında TCK 216 hükümleri doğrultusunda suç duyurusunda bulunacağız." denildi.

Editör: TE Bilisim