Rüyasında şarap gören kişinin, büyük bir günah işlediği anlamına gelir. Rüya sahibi bu rüyadan sonra yaptığı hataları düzeltmelidir. Şarap, İslam dininde haram olarak kabul edildiğinden, pek hayırlı olarak yorumlanmaz. Rüya sahibinin şarap görmesi, yanlış yolda olduğunun yansımasıdır.  

İmamı Nablusi (r.a)’ye göre rüyada görülen şarap şu şekilde yorumlanır:

  • Rüya sahibinin kazandığı paraların haram olacağına işaret eder.
  • Evlenmeye niyetli olan kişilerin rüyalarında şarap görmesi ise huzur ve geçinecek biri ile evlenmeye yorulur.
  • Bazen herhangi bir olayda çıkacak olan düşmanlığa yorulur.
  • Hasta insanların rüyalarında şarap görmesi yakın zamanda şifa bulunup iyileşmeye yorumlanır.
  • İşsiz biri birinin elinden şarap içerse kısa zamanda iş bulup para kazanacağına yorulur.
  • Geçmişte yapılmış olan borçların kapanacağına delalet edilir.
  • Rüya sahibinin evladına mal ve mülkünü bırakacağına yorumlanır.
  • Ölmüş birinin şarap içerken görülmesi cennete gittiğinin ve rahatının yerinde olduğunun işaretidir.
  • Sırların ortaya çıkmasına, zina yapmaya, haram para yenileceğine de delalet eder.
  • Rüyasında şarap içtiğini gören kişinin cehaletine ve bu durumu değiştirmesi gerektiğine de yorumlanmıştır.
  • Diyanet’e göre ise, rüyada şarap içmek Allah’a isyan etmeye, rüya sahibinin geri dönülmez yanlışlar yapacağına şeklinde yorumlanır.

Rüyada Şarap İkram Etmek

Rüyada birine şarap sunmak, rüya sahibinin evine gelecek olan misafirlere yorulur. Ancak bu misafirler eve hayırlı haberler getirmeyecek, rüya sahibini üzecek ve mutsuz edecek davranışlarda bulunacaklardır.

Rüyada Şarap Dökmek

Rüyasında şarap döken kişinin, eziyet ve sıkıntı çekmesi son bulur, feraha erişir. Arkasından çevrilen işleri öğrenir. İş yerindeki sıkıntıları azalır. Hayallerini gerçekleştirmek için attığı adımlardan güzel sonuçlar alır.

Rüyada Şarap Kadehi Görmek

Rüyada kadeh içinde şarap görmek, rüyayı gören kişinin biraz umursamaz ve keyif düşkünü biri olduğunun işaretidir. Bu rahatlığı genellikle dini açıdan düşünülür ve rüya sahibinin davranışlarına biraz dikkat etmesi gerektiği şeklinde yorumlanır.

Rüyada Şarap Şişesi Görmek

Rüyada görülen şarap şişesi, kavgaya işarettir. Rüya sahibinin yakın çevresinden biriyle veya iş konusunda biriyle yapacağı sözlü tartışmaya ve huzursuzluğa yorulur. Eğer rüyayı göre kişi şarap şişesinin içinde su veya başka bir şey olduğunu görüyorsa başına gelecek güzel olaylar olacağı şeklinde yorumlanır. Eğer biri rüyasında küp içinde veya büyük bir fıçı içinde şarap olduğunu görürse, yakın zamanda elde edilecek zenginlik ve paraya delalet edilir. Rüyasında küp bulduğunu gören kişiye ise miras kalabilir veya bir yerden toplu ve yüklü miktarda para gelebilir.

Rüyada Şarap İçmek

Rüyasında şarap içen kişinin, yakın zamanda kötü haberler alacağı delalet edilir. Eğer rüya sahibi şarabı tanıdığı biriyle içiyorsa, bu durum o kişinin faydasız olduğu ve zarar getireceği anlamına gelir.

Rüyada Şarap Bulunan Masaya Davet Edilmek

İmamı Nablusi (r.a) demiştir ki; rüyasında içki bulunan masaya davet edilen kişi savaşa katılacak ve şehitlik rütbesini almaya davet görecektir.

Rüyada Sarhoş Olmak

Rüyasında sarhoş olan kişinin, yakın zamanda çok derin üzüntüler içinde kalacağı, yakın zamanda da bu derin üzüntülerin bitmeyeceğine yorumlanır. Rüyasında sarhoş olan kişi harama yönelir.

Kişi eğer bir şeylerden korkuyor veya endişe ediyorsa, rüyasında sarhoş olması ferahlığa çıkacağı anlamına gelir.

Rüyada şarap içmeden sarhoş olduğunu gören kişi ise eşi, evladı veya iş ile ilgili aldatılıyor demektir ve şüpheye delalet edilir. Bu kişi yaşadığı şeylere dikkat etmeli ve etrafındaki kişileri sorgulamalıdır.

Rüyada Şarap Yapmak

Rüyada şarap yapmak için emek harcamak, yani üzüm toplamak veya üzümleri sıkmak rüya sahibinin bereketli zamanlar geçireceğine yorumlanır.

Editör: TE Bilisim