Rüyada görülen kahverengi yılan, şansızlık olarak yorumlanır. Rüya sahibinin başına gelecek köyü olaylara delalet eder. Kısa süreli ancak etkisi uzun dönemler gidecek olan bir hastalık yaşanabilir.

Rüyada görülen farklı renklerdeki yılanların anlamları ise şöyle yorumlanmıştır:

  • Rüyada görülen mavi yılan, rüya sahibinin arkasından iş çeviren erkek bir düşmanının olduğuna işaret edilmiştir.
  • Rüyada görülen kırmızı yılan korku ve endişeye yorumlanır. Rüya sahibinin daha önce yaptığı kötü davranışların karşılığını alacağı olarak söylenir.
  • Rüyada görülen siyah yılan, bela demektir. Rüya sahibinin başına dolaylı yoldan gelecek kötülüklere yorulur.
  • Rüyada görülen yeşil yılan, dine karşı olan düşmanlığa yorumlanmıştır. Rüya sahibinin dinden uzaklaştığına yorulmuştur. Veya rüya sahibinin etrafında bulunan biri onu kötü yola sürüklüyordur ve bu rüya bir uyarı niteliğindedir.
  • Cafer-i Sâdık (r.a) , rüyada yılan görmeyi hayırlı işlere, bekâr kimseler için evlilik, çocuksuz haneler için ise hayırlı bebekler olarak yorumlamıştır.

Rüyada Yılan Sokması

Rüya sahibini yılanın sokması, Diyanet tarafından “şeytan oyunu” olarak tabir edilmiştir. Kişi böyle rüyalardan korkmamalı, Allah’a dua etmelidir.

Fakat bazı rüya yorumcularına göre, rüyada kişiyi yılan sokması haram mal kazanıldığına delalet eder. Rüya sahibinin eline bir miktar mal geçecektir, ancak bu malın devamı yoktur ve haram olacaktır şeklinde ifade edilmiştir. Bu rüyanın başka yorumları da şöyle yapılmıştır:

  • Rüya sahibinin umut ettiği bazı şeyler olmayacaktır.
  • Rüyayı gören kişi arkadaşları tarafından kandırılacaktır.
  • Rüya sahibinin başına gelecek talihsizliklere yorulur.
  • Rüyada kişinin yılan ısırması görmesi ise ruh sağlığındaki bozulmalara yorumlanır. Manevi olarak zor zamanlar geçireceğine, belli bir süre sonra da her şeyin yoluna gireceğine yorulmuştur.

Rüyada Yılan Öldürmek

Kişinin rüyasında yılan öldürmesi, kıskançlığa yorulur. Rüya sahibi güzel işler başarmak için çalışacaktır ancak çevresinin kıskançlığı ve hasetliği sebebiyle bu başarıları zarar görecektir. Ayrıca rüya sahibi zekât vermeyi unutmamalı, dini vecibelerini yerine getirmiyorsa bu rüyayı uyarı olarak algılamalıdır.

Rüyada Yılan Beslemek

Rüyada beslenen yılan, bazı âlimlere göre yaşanan kötü ve sıkıntılı olayların son bulacağına yorulmuştur. Rüyasında yılan besleyen kişi yakın zamanda maddi rahatlamalar yaşayabilir veya eline toplu bir miktar para geçebilir.

Rüyada Evin İçinde Yılan Görmek

Rüyada hane içinde bir yılan gezdiğinin görülmesi, iyi görünmesine rağmen çok fesat olan birinin aile içine rahatça girip çıktığının habercisi olarak yorumlanır. Rüya sahibinin dikkatli olması gerektiğine yorulan bu rüya, evli çiftler arasında olabilecek kavga ve gürültüye de haberci olabilir.

Rüyada Yılan Başı Ezmek

Rüyada herhangi bir yılanın başının ezildiğinin görülmesi, galibiyete yorulur. Rüya sahibi dava kazanabilir veya iş yerindeki mevkisinin yükselmesiyle güç ve kudret sahibi olur.

Rüyada Ölü Yılan Görmek

Rüyada ölü yılan veya yılanlar görmek, rüya sahibinin düşmanlarının azaldığına yorumlanır. Aynı zamanda ölü yılan kişinin korkularını yenip daha güçlü bir karakteri olacağına da yorumlanır.

Rüyada Yılandan Korkmak

Rüyada yılan görüp korkmak, çok sayıda düşmana delalet edilir. Yılanlar ne kadar fazlaysa kişinin düşmanları da o kadar çoktur.

Eğer rüya sahibi yılanlar görüp korkmazsa, bu durum onun cesurluğuna işarettir. Kişinin gücü olarak da yorumlanır.

Rüyada Yılan Saldırması

Rüyada yılan saldırınsa uğramak, beklenmedik zamanda edinilecek düşmanlara işaret ve uyarıdır. Kişinin başarılı olmasının ardından kıskanılacağına ve çevresindeki herkese güvenmemesi gerektiğine yorumlanmıştır.

Rüyada Yılanla Konuşmak

Rüya sahibinin yılanlarla konuşması, barışa işarettir. Dargınlıkların ve problemlerin çözümüne işarettir.

Editör: TE Bilisim