Rüyada torba görmek hayra yorulmaz. İmam Nablusi (r.a) bu konu ile alakalı olarak demiştir ki; rüyasında bir torba ya da çuval gören kişi, yakın çevresindekilere dikkat etmelidir. Çünkü bu rüya, gördüklerini başkalarına farklı şekilde anlatan dedikoducu bir arkadaşa veya akrabaya delalet eder. Özellikle poşetin rengi koyu ise yani içindekileri görmek mümkün değil ise söz konusu kişi aile içindendir. Rüyada poşet görmek, görülen poşetin durumuna göre şu anlamları karşılayabilir:

  • Eğer poşet dolu ise gizlice düşmanlık eden birisi mevcuttur.
  • Poşetin içi boş ise rüyayı gören kişi bir sağlık sorunuyla ya da bir şanssızlıkla karşılaşabilir.

Bu olumsuz tabirler dışında, rüyada poşet görmenin bolluğa ve helal kazanca işaret ettiğini söyleyen alimler de vardır.

Rüyada Şeffaf Poşet Görmek

Rüyada görülen şeffaf eşyalar genel olarak hayırlıdır. İçinde yer alan şeylerin dışarıdan görülmesi mümkün olan poşetler, rüya sahibinin iyi bir insan ile dost olacağından haber verir. Şeffaf olmasına rağmen rengi dolayısıyla içi pek görülemeyen poşetler, samimi görünümlü fakat cimri dostların habercisidir. Bu durumda rüyayı gören kişi çok dikkatli olmalıdır.

Rüyada Siyah Poşet Görmek

Rüyada siyah renkli torba görmek hayırlı değildir. Sonucu beklenen bir şeylerin istenmeyen şekilde sonuçlanması mümkün olabileceği gibi, dost sanılan birilerinden büyük kusurlar da görülebilir. Bu sebepten dolayı rüya sahibi çeşitli zorluklar yaşamaya hazır olmalıdır. Çünkü rüyada siyah eşya görmek pek çok alim tarafından şerre yorulmuştur.

Rüyada Yırtık Poşet Görmek

Rüyasında, yırtılmış olan ve içinde bir şeyin bulunamayacağı bir poşet görenler şanssız kişilerdir. Hayatlarında meydana gelen aksiliklerden dolayı çok şikayetçi olan bu rüya sahipleri, özellikle maddi konularda biraz daha tutumlu olmalıdır. Eğer dikkatli davranmazlarsa yakın bir zaman içinde büyük para kayıpları söz konusu olabilir.

Rüyada Mavi Poşet Görmek

Rüyada mavi eşya görmek, geleceğe dair yapılan planlar olduğunu gösterir. Eğer içi dolu olan bir mavi poşet görülmüş ise rüya sahibinin pek çok isteği yerine gelecektir. Fakat içi boş ya da yırtılmış mavi poşetler görmek, bazı beklentilerin ne yazık ki boşa çıkacağından haber verir.

Rüyada Çöp Poşeti Görmek

Rüyasında çöp ya da çöpe dair bir şeyler gören bir şahıs, bazı şeylerden kurtulmak için çare arıyor demektir. Bununla birlikte rüyada görülen atık malzemelerin tam tersi manada olduğu da pek çok alimin ortak görüşüdür. Yani rüyada çöp torbası görmek, elde edilmesi mümkün olan şeylerin fazlalığına ve rızkın bolluğuna işaret ediyor da olabilir.

Rüyada Poşet Taşımak

Rüyada eşya taşımak çabalamaya ve helal kazanca işaret eder. Fakat bazı durumlara göre bu rüyanın anlamında değişim ortaya çıkabilir;

  • Rüyada taşınan poşet birdenbire yırtılıyorsa maddi zarar,
  • Kucaktaki bir yük ya da poşet yere düşüyorsa manevi zarar söz konusudur.

Ayrıca rüyada poşet taşımak, poşetin içindeki şeylere bağlı olarak da çeşitli anlamlara gelebilir. Eğer rüya sahibi hayırsız şeylerin bulunduğu bir poşet taşıdığını görmüşse bazı kişisel alışkanlıklarını en kısa sürede değiştirmelidir.

Rüyada Büyük Poşet Görmek

İmam Abdülgani Nablusi (r.a), rüyada büyük torba görmek ile alakalı olarak demiştir ki; içine pek çok eşyayı alabilecek kadar geniş olan bir poşeti rüyada görmek yolculuğa, zenginliğe, (bekarlar için eş) sahibi olmaya ve bir sırrın mevcut olduğuna işaret sayılır. Rüyada poşet görmek, söz konusu poşetin büyük ebatta ve sağlam olması halinde hayra yorulmuştur.

Editör: TE Bilisim