Türkiye Kudüs’e asker yollar mı? Türkiye Kudüs’e asker mi gönderiyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. İşgalci İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa’da Müslümanlara karşı yapılan zulüm Ramazan ayında şiddetini artırınca Filistinli Müslümanlara karşılık vermeye başladı. Müslümanların Kudüs’teki eylemlerinde Türkiye ve Erdoğan sloganları atarak yardım istedi. Peki, Türkiye Kudüs’e asker yollar mı? Türkiye Kudüs’e asker mi gönderiyor? İşte detaylar…

TÜRKİYE KUDÜS’E ASKER YOLLAR MI? TÜRKİYE KUDÜS’E ASKER Mİ GÖNDERİYOR?

İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa’da Müslümanlara karşı yapılan zulüm Ramazan ayında şiddetini artırdı. Polisin Filistinlilere gazlı ve plastik mermilerle müdahale etmesi ise bardağı taşıran son nokta oldu. Türkiye Kudüs'e asker gönderdi mi, gönderecek mi soruları en çok arananlar listesinde. İsrail'in yaptığı zulüm karşısında dünya sessiz. Türkiye ise tepki vermeye devam ediyor. İsrail’in Filistin’deki işgal ve zulmünü engellemek için, Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 54. Hükümet’in başbakanı olarak son derece ehemmiyetli bir karar aldı.

TÜRKİYE KUDÜS’E ASKER YOLLAR MI?

Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 54. Hükümet’in başbakanı olarak aldığı karar günümüzde yeniden detayları merak konusu oldu. Kararın yeninden konuşulmasıyla birlikte Türkiye’nin bölgeye asker gönderip göndermeyeceği tartışmaları da alevlenmiş oldu. Olaylarla ilgili sosyal medyada çeşitli görüntüler paylaşılırken Türkiye konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Öksüz ise yazdığı köşe yazısında 1997’de yayımlanmış resmi gazeteyi kaynak gösterdi.

İşte o karar:

Karar No: 487, Karar Tarihi 20.2.1997 (Resmi Gazete ile yayımı: 22.2.1997, Sayı: 22913)
Hebron (El-Halil)’un Filistin Ulusal Yönetimi’ne devrinden sonra uluslararası gözlemcilik görevini üstlenmek üzere Türkiye, Danimarka, İtalya, İsveç, İsviçre ve Norveç tarafından oluşturulacak mevcudiyet hakkında, adı geçen ülkeler arasında 30 Ocak 1997 tarihinde Oslo’da imzalanan ve 4/2/1997 tarihli ve 97/9075 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Hebron’da Geçici Uluslararası Mevcudiyet Kurulması Hakkında Anlayış Muhtırası’nda ve “İsrail ile Filistin Ulusal Yönetimi’ne Tevdi Edilecek Mektup”ta belirtilen kurallar ve amaçlar çerçevesinde görev yapmak üzere Türkiye tarafından Hebron (El-Halil)’a askeri personel gönderilmesi, Söz konusu Anlayış Muhtırası uyarınca mevcudiyetin görev süresinin üç ay olması, İsrail ve Filistin Ulusal Yönetimi’nin farklı bir süre üzerinde mutabık kalmamaları halinde üç aylık sürelerle uzatılması, Hususunda Hükümetin yetkili kılınması için Anayasa’nın 92’nci maddesine göre izin verilmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 20.2.1997 tarihli 59’uncu Birleşiminde kararlaştırılmıştır.
Editör: TE Bilisim