Rüyada tomarla para görmek, rüya tabiri konusunda muteber görüşleri olan alimler arasındaki İmam Nablusi (r.a) tarafından kibre yorulmuştur. Bu rüyayı gören kişi, sahip olduğu imkanların ya da çeşitli kişisel özelliklerin etkisiyle fazla gurura kapılmıştır. Ayrıca rüyada deste deste kağıt para görmek, bazı durumlarda maneviyatın zarar göreceğini de açıkça bildiriyor olabilir. İmam Nablusi (r.a) Hazretlerinin bu konuda yapmış olduğu bazı yorumlar şunlardır:

  • Eğer kişi, başı üzerinde bir sarık bulunduğunu ve sarığının içinde pek çok paranın yer aldığını görürse dinden uzaklaşır.
  • Rüya sahibi, madeni bir paraya kaza ile ya da isteyerek yutup helada çıkarır ise manevi açıdan zayıf düşer. Hatta Allah’a olan imanını kaybedebilir.
  • Rüyada görülen altın, dinî yeterliliğin ve Allah rızasının alametidir. Altından yapılmış bir parayı kaybettiğini görenin maneviyatı zarar görür. Rüyasında çok miktarda altın para harcayan kişiyi ruhsal sorunlar bekliyor demektir.
  • Bunlarla birlikte, rüyada görülen kağıt para dedikoduya işaret eder. Eğer rüya sahibi çok miktarda kağıt parayı elinde tuttuğunu görmüş ise yakınlarının, kendisine dair bazı dedikodular yaptıklarına şahit olarak üzüntü duyacaktır.

Rüyada Para Çalmak

Rüyada hırsızlık yapmak haram işlerin habercisidir. Rüya sahibi, kendine ait olmayan bir parayı çalıp harcadığını görmüş ise büyük suçlar işleyecektir. Fakat rüyasında bir miktar parayı çalıp daha sonra pişmanlık duyarak onu sahibine teslim etme durumu istisnadır. Çünkü rüyada pişman olduğunu görmek hayırlı amellere ve kazancın artmasına işaret sayılır. Bu durumda rüyada para çaldığını gören bir kimse, ileriye dönük kararlar alırken dikkatli olmalı ve kötü şeyler düşünmemelidir.

Rüyada Dolar ve Euro Görmek

Rüyada yabancı para görmek konusunda yapılan tabirler farklılık gösterir. Yabancı ülkelerde geçerli olan paralar, uzaktan gelecek haberleri temsil eder. Rüya sahibi pek çok Dolar’a ya da Euro’ya sahip olduğunu görmüş ise yakınlarının pek çok kusuruna şahit olacaktır. Bunun yanı sıra, rüyada çok para görmek rahatlamanın ve maddi sıkıntılardan bir süre uzaklaşabilmenin de habercisidir.

Rüyada Kağıt Para Vermek

Rüyasında birilerine bir şeyler verdiğini görmek hayırlıdır. Rüyada birine para vermek, rüya sahibinin güzel işler başararak diğer insanların gözünde saygın bir konuma sahip olacağına işaret eder. Kağıt para ile beraber madeni para vermenin yorumu da aynıdır. Rüyada birinin birine para vermesi, müjdeli bir haber alınacak olduğunun da işaretidir.

Rüyada Birinden Kağıt Para Almak

Rüyada birinden para almak mutluluğun, işlerdeki aksiliklerin geçici olduğunun ve zenginleşmenin habercisidir. Bu rüyayı gören kişi eğer evli ise yuvasında huzuru artacak demektir. Bekar rüya sahipleri için bu rüyanın anlamı müjdeli haberdir. Fakat bazı durumlarda bu rüya şerre delalet eder;

  • Rüyada herhangi birinden alınan para haram yollar ile kazanılmışsa rüya sahibi pişmanlık verici bir olay yaşayacaktır.
  • Alınmış olan para, rüyada kötü işler için harcanmışsa bu durum hastalıkların habercisidir.

Rüyada Birinden Borç Almak

Başka insanlardan bir şey ödünç almak ya da belli bir miktardaki parayı borç olarak almak, fitnenin ve dedikodunun habercisi sayılır. Bu, ilgili rüyanın manevi tabiridir. Maddi açıdan ise, rüyada birinden borç para almak kazancın bollaşacağına delalet eder. Fakat rüya sahibi helal – haram konusunda çok dikkatli olmalıdır. Çünkü bu rüya hayır ve şer açısından eşdeğerdir.

Rüyada Bir Çocuğa Para Vermek

Rüyada çocuğa harçlık vermek, rüyayı gören kişinin sevilen ve sayılan birisi olduğunu gösterir. Bu rüya, yaşanacak güzel olayların habercisidir. Ayrıca yetim bir çocuğa bir iyilik yaptığını gören rüya sahiplerinin duaları kabul olmuştur.

Rüyada Para Dağıtmak

Hayır amacı ile birilerine para verdiği gören rüya sahibi, hayalini kurduğu pek çok şeye ulaşacaktır. Rüyada deste deste kağıt para görmek, görülen para ile hayır işlerinin yapılması halinde iyiye işarettir.

Editör: TE Bilisim