Ankara Sivas YHT arası kaç kilometre? Ankara Sivas hızlı tren kaç saat, ücreti ne kadar? soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattında sona geldiklerini belirterek, "Haziran ayı itibarıyla projemizi tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız." dedi. Ankara'dan hızlı trenle Balışeyh ilçesindeki yüksek hızlı tren şantiyesine gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Peki, Ankara Sivas YHT arası kaç kilometre? Ankara Sivas hızlı tren kaç saat, ücreti ne kadar? işte detaylar haberimizde…

ANKARA SİVAS YHT ARASI KAÇ KİLOMETRE?

Karaismailoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, açılış için Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın artık son günlerini yaşadıklarını söyledi. Ankara Tren Garı'ndan bugün hızlı trene binerek Kırıkkale'ye kadar geldiklerini aktaran Karaismailoğlu, "İnşallah son testlerimizi ve ayarlarımızı yapıyoruz. Haziran ayı itibarıyla bütün vatandaşlarımızı Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile buluşturmuş olacağız." diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas YHT hattında test sürüşü yapan hızlı tren ile Ankara'dan Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesindeki istasyona yolculuk yaptı. Karaismailoğlu, burada basın mensuplarına açıklama yaptı. Karaismailoğlu, hattın 393 kilometre uzunluğunda zor bir coğrafya üzerinde yapıldığını, 66 kilometre uzunluğunda 49 tünel, 53 adet viyadük, 217 alt ve üst geçit ile 61 adet köprü ve menfez inşa edildiğini söyledi.

ANKARA SİVAS HIZLI TREN KAÇ SAAT, ÜCRETİ NE KADAR?

Ankara-Sivas arasındaki 393 kilometrelik projenin tamamlanmasının ardından iki şehir arasındaki 12 saatlik ulaşım süresinin 2 saate inecek.

Ankara-Sivas için kullanılması planlan YHT için henüz ücret tarifesi belirlenmedi.

Editör: TE Bilisim