Bu akşam saat 20:00'de Kanal D ekranlarında yayınlanacak Harry Potter ve Ateş Kadehi konusu, oyuncuları ve çekildiği yıl merak konusu. Mike Newell yönetmenliğinde beyazperdeye uyarlanan film güncelliğini korurken hâlâ ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Robert Pattinson'un da başrol olarak yer aldığı başarılı proje biz kez daha hayranlarıyla buluşurken merak edilen Harry Potter ve Ateş Kadehi konusu nedir, ne zaman, hangi yıl çekildi? Harry Potter ve Ateş Kadehi oyuncuları kimler? sorularının yanıtları haberimizde...

Harry Potter ve Ateş Kadehi konusu nedir?

Bu bölümde Harry, prestijli Üçbüyücü Turnuvası’na katılmak üzere seçilmiştir.

Bu heyecan verici uluslararası yarışma, Harry’yi Hogwarts’ın yanı sıra, Avrupa’daki iki rakip büyücülük okulunun da daha büyük ve deneyimli öğrencileriyle karşı karşıya getirecektir.

Harry’nin ezeli düşmanı olan kötü kalpli Lord Voldemort’un destekçileri, Quidditch Dünya Kupası’nda Karanlık İşaretlerini gökyüzüne ateşle işleyerek, hem Voldemort’un gücüne kavuşmasının işaretini verir, hem de büyücülük âleminde bir korku dalgası yayarlar.

Okulda daha ilk günde yeni karanlık sanatlara karşı savunma öğretmeni olan emekli sihirbaz (Kara büyücü yakalayan) deligöz lakaplı Alastor Moody'yi görür. Bu arada üç büyücü turnuvasına seçildiğini öğrenir. Moody gizliden gizliye Harry'e yardımcı olmaktadır.

Harry son görevi Cedric Diggory'i ile beraber anahtara tutunarak bitirmiştir.

Ancak anahtar onları hiç bilmedikleri bir mezarlığa götürmüştür. Mezarlıkta Kılkuyruk ile karşılaşırlar. Lord Voldemort'tan kalan orada, Kılkuyruk'un kucağında durmaktadır. Voldemort'un emri ile Kılkuyruk Cedric'i Avada Kedavra laneti ile öldürür.

Harry'i de etkisiz hale getirip büyüyle Lord Voldemort'u bedenine kavuşturur.

Harry ile Lord Voldemort küçük bir karşılaşma yaşar. Harry kıl payı oradan kurtulur ve Cedric'in de ölü bedenini alarak anahtarla Hogwarts'a geri döner. Geri döndüğünde okulda büyük bir kargaşa yaşanır. O sırada Moody Harry'i odasına götürür, Voldemort ile ilgili sorular sorar ve Voldemort'un geri döndüğünü anladıktan sonra Harry'i öldürmeye çalışır.

Heyecan dolu bölümü full canlı izlemek için:  Harry Potter ve Ateş Kadehi canlı izle! Kanal D ile Harry Potter ve Ateş Kadehi izle HD full! adresine tıklayınız!

Harry Potter ve Ateş Kadehi ne zaman, hangi yıl çekildi?

J. K. Rowling romanlarından sinemaya uyarlanan ve serinin 4.'sü olan Harry Potter ve Ateş Kadehi filmi, Mike Newell yönetmenliğinde 18 Kasım 2005 tarihinde çıkış yapmıştır.

Filmin yapımcıları, David Heyman ve David Barron'dır. 

Harry Potter ve Ateş Kadehi oyuncuları kimler?

Filmin oyuncu kadrosunda yer alan isimler şöyle: 

Harry Potter - Daniel Radcliffe

Ron Weasley - Rupert Grint

Hermione Granger - Emma Watson

Rubeus Hagrid - Robbie Coltrane

Lord Voldemort - Ralph Fiennes

Albus Dumbledore - Michael Gambon

Alastor Moody - Brendan Gleeson

Rita Skeeter - Miranda Richardson

Severus Snape - Alan Rickman

Minerva McGonagall - Maggie Smith

Sirius Black - Gary Oldman

Cedric Diggory - Robert Pattinson

Viktor Krum - Stanislav Ianevski

Fleur Delacour - Clémence Poésy

Gregory Goyle - Josh Herdman

Vincent Crabbe - Jamie Waylett

Cho Chang - Katie Leung

Seamus Finnigan - Devon Murray

Cornelius Fudge - Robert Hardy

Parvati Patil - Shefali Chowdhury

Padma Patil - Afshan Azad

Ginny Weasley - Bonnie Wright

Angelina Johnson - Tiana Benjamin

Peter Pettigrew - Timothy Spall

Draco Malfoy - Tom Felton

Lucius Malfoy - Jason Isaacs

Editör: TE Bilisim