Ağrı altın madeni nerede? Ağrı’da altın madeni hangi ilçede bulundu? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Ekonomik alanda büyük katkı sağlayacak olan altın madeniyle ilgili Bakan Varank’ın Ağrı ili içinde altın madeni hususunda yaptığı açıklamalarda vatandaşlar tarafından sıkça araştırılan Ağrı altın madeni nerede? Ağrı’da altın madeni hangi ilçede bulundu? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik.

AĞRI ALTIN MADENİ NEREDE?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Koza Altın İşletmeleri Ağrı Mollakara Tesisi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Ağrı'nın bulunduğu diyarın Türkiye'nin Asya'ya açılan kapısı olduğunu kaydederek, bunun bilinciyle, ülkenin her köşesini olduğu gibi bu kadim toprakları da üretim ve istihdamın dinamosu olacak projelerle buluşturduklarını söyledi.

Bugün temeli atılan tesisin hem Ağrı hem de ülke ekonomisi için öneminin çok büyük olduğunu dile getiren Varank, tesisin yaklaşık 160 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacağını, Ağrı'nın kalkınmasını ve gelişmesini hızlandıracağını, altın üretimi konusunda Türkiye'nin gücüne güç katacağını vurguladı.

Varank, AK Parti iktidarından önce Ağrı'nın diğer bölge illeri gibi yatırımlar bakımından göz ardı edildiğini ve geri plana atıldığını belirterek, son 19 yılda eğitim, ulaştırma, tarım, sağlık ve şehircilik konuları başta olmak üzere birçok alanda yaptıkları yatırımlarla bunu tersine çevirdiklerini anlattı.

AĞRI’DA ALTIN MADENİ HANGİ İLÇEDE BULUNDU?

Yaklaşık 20 milyar liralık yatırımla şehre modern hastaneler, eğitim kurumları, yollar, sosyal tesisler ve çok sayıda hizmet kazandırdıklarını aktaran Varank, bakanlık olarak Serhat Kalkınma Ajansı ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi aracılığıyla kentte kamu, özel sektör ve STK'ların 260'a yakın projesine 120 milyon liradan fazla destek sağladıklarını söyledi.

Varank, bakanlık olarak kentte hayata geçirdikleri hizmetlerden bahsederek, yakın zamanda Van ve Şanlıurfa'da uygulayıp çok başarılı sonuçlar elde ettikleri tekstilkent projelerini Ağrı'da da yaygınlaştıracaklarının altını çizdi.

Bakan Varank, "Bu kapsamda Ağrı'nın Tutak, Eleşkirt, Patnos ve Doğubeyazıt ilçelerine tekstilkentler kazandıracağız. Emek yoğun sektörleri bölgeye çekerek işsizlik sorununu bitirme noktasında önemli adımlar atacağız." diye konuştu.

Ağrı'nın gelişimi için destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Varank, kaynaklarını bu kent için seferber etmeyi sürdüreceklerini anlattı.

Editör: TE Bilisim