FOX TV Şef Akademi Jürisi Ali Ronay aslen nereli, nerede yaşıyor? Ali Ronay kaç yaşında, kimdir? Öykü Serter'in sunuculuğunu üstlendiği programın jüri koltuğunda Ayhan Sicimoğlu, Arda Türkmen ve Ali Ronay oturuyor. Lezzet tutkunlarına keyifli dakikalar yaşatacak olan Şef Akademi jüri üyelerinin hayat hikayeleri ise merak ediliyor. Peki, Şef Akademi Jürisi Ali Ronay aslen nereli, nerede yaşıyor? Ali Ronay kaç yaşında, kimdir? Bilgiler haberde.

Şef Akademi Jürisi Ali Ronay aslen nereli, nerede yaşıyor? Ali Ronay kaç yaşında, kimdir?

Ali Ronay, 1982 senesinde Azerbaycan'ın Bakü şehrinde doğmuştur.

Oldukça varlıklı bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen Ronay 1995 yılında eğitim almak için Amerika'ya gitmiştir. Amerika'da ise küçüklükten beri merak ettiği aşçılık üzerine yoğunlaşmıştır.

Ali Ronay, gastronomi alanında; 19 yıllık hem yurt dışı hem de yurt içi deneyimine sahiptir.

27 yaşında başaşçı olan ve Anadolu Türk Mutfağı'nı dünyaya tanıtmak amacıyla 10 yıldır Anadolu Mutfak Kültürleri üzerinde araştırmalar yapan Ronay, lokal tatlara kattığı yeni yorumlarla, Swissôtel mutfağına kendi imzasını atmıştır.

Yenilikçi tarzını geleneksel tatlarla buluşturarak modern ile klasiği bir araya getiren Ronay, Swissôtel'in köklü ve lezzetli mutfağını daha da zenginleştirmektedir.

Gençlere olan inancını da her defasında dile getiren deneyimli şef, mutfağına gelen her öğrencinin kendisinden ve ekibinden bir şeyler öğrenmesini ve gittikleri yerlerde bunu yaymalarını sağlamayı da hedeflemektedir.

Editör: TE Bilisim