Geçtiğimiz hafta şüpheli bir kaza sonucu vefat eden BAE’li insan hakları savunucusu Alaa Al Siddiq’in naaşı Katar’a ulaştı. Bugün akşam namazı sonrası kılınacak cenaze namazı sonrası ailesinin isteğiyle Doha’da defnedilecek.

Al-Siddiq’in ölümü gündemdeki sıcak yerini korumaya devam ediyor. Bugün defnedilmesi nedeniyle sosyal medyadan dua mesajları paylaşılıyor.

Öte yandan Al-Siddiq’in cenazesine çok sayıda aktivist ve tanınan isimlerin katılması bekleniyor.

ALAA AL-SİDDİQ KİMDİR?

2012’de akademisyen olan babası Muhammad Abdul-Razzaq Al-Siddiq’ın BAE’de keyfi gözaltı sonrası tutuklanmasıyla hukuk mücadelesi başlattı.

BAE ve Körfez ülkelerinde tutuklanmaların artmasıyla dünya kamuoyuna yaşanan haksızlıkları anlattı. Bu nedenle söz konusu ülkelerin yöneticileri tarafından baskıya maruz kaldı.

Özellikle Abu Dabi yönetiminin sistematik baskısı sonrası Katar’a sığınma talep etti. Katar’da bir süre yaşadıktan sonra İngiltere’nin başkenti Londra’ya taşındı.

Babası gibi daha bir çok ismin de tutuklanması karşında hukuk savaşı veren ve insan hakları alanında önemli işlere imza atan Al-Siddiq, ALQST İnsan Hakları Örgütünün Direktörlüğü görevini de yürüttü.

Al-Siddiq, 33 yaşında Londra’daki şüpheli bir kazada vefat etti.

BAE’li aktivist Alaa Al-Sıddiq'in ölümünde Abu Dabi parmağı haberini okumak için TIKLAYINIZ.

İsrailli şirket Al-Siddiq’ın telefonunu ölümünden önce hack’ledi haberini okumak için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim