Kurban Bayramı tatilinin sonuna doğru, tatilini şehir dışında geçirenlerin dönüş yolculuğu devam ediyor.

Bağlantı noktalarında zaman zaman trafik yoğunluğu ve uzun araç kuyrukları oluşurken, şehirlerarası yollarda trafik kazaları da yaşanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolunda zincirleme kaza

İstanbul Eyüpsultan'da Kuzey Marmara Otoyolu İhsaniye mevkisinde seyir halindeki 34 AS 7182 plakalı otomobil, aşırı hız sebebiyle kontrolden çıkarak emniyet şeridinde bekleyen yabancı plakalı araca arkadan çarptı. Bu araç da yine emniyet şeridinde bekleyen 34 EHM 665 plakalı araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle 34 AS 7182 plakalı aracın sürücüsü ve araçtaki 3 kişi yaralandı. Araçta sıkışan sürücü itfaiye ekiplerince kurtarılıp hastaneye sevk edilirken, diğer yaralılar da hastanelere kaldırıldı.

Anadolu Otoyolu'ndaki zincirleme kazada 6 kişi yaralandı

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde Recep Ç. idaresindeki 35 TLT 27 plakalı otomobil, İstanbul istikameti Gölyaka mevkisinde, Yaşar Y'nin kullandığı 06 DS 5248 plakalı otomobil ile Necmettin Ç. yönetimindeki 34 SU 1940 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücüler Necmettin Ç. ve Yaşar Y. ile araçlardaki 2'si çocuk 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Sakarya'da düğünden dönerken şarampole devrilen araçta 4 kişi yaralandı

Sivas'ta Doğukan Turan (21) kontrolündeki 60 ABP 194 plakalı otomobil, Sivas merkeze bağlı Kartalca köyü yakınlarında şarampole devrildi. Kazada sürücü ile nişanlısı Şeymanur (21), kayınvalidesi Arife (42) ve baldızı Nur Banu Cöre (8) yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Şarkışla ilçesindeki devlet hastanesine kaldırıldı. Kazanın, araçtakilerin Sakarya'daki bir yakınlarının düğününe katıldıktan sonra Tokat'a dönmek üzere yola çıktıkları sırada meydana geldiği öğrenildi.

46 kişi vefat etti, 341 kişi yaralandı

Kurban Bayramı tatilinin ilk 7 gününde 38 kişi vefat etmiş, 255 kişi yaralanmıştı. Böylelikle tatilin 8 gününde ölenlerin sayısı 46 yaralıların sayısı da 341 oldu.

Editör: TE Bilisim