AÖL kayıt işlemleri için sisteme giren öğrenciler ders seçme işlemi sırasında karşılaştıkları "AÖL durumunuz ders seçmek için uygun değildir" mesajının nedenini ve çözüm yollarını merak ediyor. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi için açık lise kayıtlarını yaptırmak veya kayıt yenilemek isteyen öğrenciler son gün gelmeden işlemlerini tamamlamak üzere ders seçimi sisteme giriş yaptı. Ancak bazı adayların karşılaştığı AÖL durumunuz ders seçmek için uygun değildir mesajının anlamı merak edildi. Peki, AÖL durumunuz ders seçmek için uygun değildir ne demek? (2021) Durumunuz ders seçmek için uygun değildir mesajı ne anlama geliyor? merak edilen bilgiler haberde.

AÖL durumunuz ders seçmek için uygun değildir ne demek? (2021) Durumunuz ders seçmek için uygun değildir mesajı ne anlama geliyor?

Açık lise sistemine "Yeni Kayıt" yaptıran öğrenciler durumları aktif olmadan önce ders seçimi yapamaz.

Kayıt ücreti yeni yatırılmışsa, ücretin bankadan AÖL hesabına aktarılması ve kaydın aktif edilmesi için genellikle en az bir gün geçmesi gerekmektedir. Bir sonraki gün durum aktif olduktan sonra ders seçimi yapılabilmektedir.

Ya da;

Kayıt yenileme ücreti yatırılmamış yada yanlış hesaba yatırılmış olabilir. Bu nedenle hesap ve dekont bilgileri yeniden kontrol edilmelidir.

*

Öğrencilik durumu aktif veya donuk durumda olan öğrenciler, kayıt yenileme ücretini ödedikten sonra, kayıt yenileme işlemlerinin sistem tarafından otomatik olarak yapıldığını ve bu sürenin en az 1 gün olduğunu bilmelidir.

Öğrencilik durumu "Silik" durumda olan öğrencilerin kayıt yenileme ücretini ödedikten sonra mutlaka Halk Eğitim Merkezine müracaat ederek kayıtlarını aktif hale getirmesi gerekmektedir.

Bunun haricindeki durumlarda ise bir yere başvurulmasına gerek kalmadan bir sonraki gün ders seçimi ekranı açılmaktadır.

Editör: TE Bilisim