Demokrasi ve Özgürlükler Adası nerede, nasıl gidilir? Demokrasi ve Özgürlükler Adası giriş ücreti ne kadar? soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Demokrasi ve Özgürlük Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada, bugün itibarıyla ziyarete açıldı. Adanın açılması ardından çevre sakinlerince arama motorlarında çeşitli sorular sosyal medyada gündem oldu. Peki, Demokrasi ve Özgürlükler Adası nerede, nasıl gidilir? Demokrasi ve Özgürlükler Adası giriş ücreti ne kadar? işte tüm detaylar haberimizde…

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

"Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak yeniden düzenlenen Yassıada, bugün itibarıyla ziyarete açıldı.

Daha önce Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam kararının verildiği yer olarak bilinen Yassıada’nın adı 2015 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak değiştirilmişti.

Yassıada ismiyle de bilinen Demokrasi ve Özgürlük Adası, Marmara Denizi'nde İstanbul'a yakın küçük bir ada olarak yer almakta. Sivriada'ya 0.9, Burgaz Adası'na 2.67 ve Kadıköy'e 6.27 deniz mili uzaklıkta yer alan bu ada Burgazadası, Heybeliada ve Büyükada'nın da sol bölgelerinde kalmakta.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası İşletme Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, adanın bünyesinde yer alan müzeler, tarihi ve tescilli yapılar, restoranlar, kütüphane ve açık hava sanat eserleri ziyaret edilebilecek.

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Pazartesi günleri hariç haftanın her günü misafirlere açık olacak adaya ulaşım ise Kadıköy’de bulunan İDO İskelesi’nden gerçekleştirilecek.

Her gün saat 10.00’da Kadıköy’den kalkan tekne, saat 16.00’da adadan Kadıköy’e dönüş yolculuğuna başlayacak. Bilet fiyatı yetişkinler için 50 TL, 25 yaş altı öğrenciler ve 65 yaş üstü ziyaretçiler için 25 TL olup, bu fiyata gidiş dönüş deniz ulaşımı ve müze girişleri dahil oluyor. Ada ve ziyaretlerle ilgili bilgilendirme adanın web sitesinde yer alıyor.

Editör: TE Bilisim