Hac ibadeti Müslümanlara ne zaman farz kılınmıştır? Sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. Hac, İslam'ın rükünlerinden biridir. İmkanı olan her mü'min hayatında en az bir kere hac yapmakla mükelleftir. Ancak mümkünse tekrar tekrar hac yapılması tavsiye edilir. Hac, Araplar tarafından İslam'dan önce de biliniyordu. İbrahim ve İsmail (a.s) zamanından beri hac ibadetini yerine getirmişler ve bu, İslam'ın gelişine kadar devam etmiştir. Peki Hac ibadeti Müslümanlara ne zaman farz kılınmıştır? İşte tüm detaylar haberimizde…

HAC İBADETİ MÜSLÜMANLARA NE ZAMAN FARZ KILINMIŞTIR?

Hac ibadeti hicretin 9. yılında farz kılınmıştır. Arapça'da "gitmek, yönelmek veya yüceltilen birini ziyaret etmek" anlamlarına gelen Hac, İslam'ın beş temel şartından biridir ve gücü yeten her Müslüman'a farz kılınmıştır. Mahşerin, yani yeniden dirilişin provası olarak kabul edilen hacca; hem bedenen hem de manen iyi hazırlanmak gerekir. Çünkü hac, özel bir çağrıdır ve bu ibadete özenle hazırlanmak çok önemlidir.

Yüce Allah hac ibadeti ile ilgili Al-i İmran suresinin 96. ve 97 ayetlerinde şöyle buyurmuştur:

"Şüphesiz, alemlere bereket ve hidayet kaynağı olarak insanlar için kurulan ilk ev, Mekke'deki (Kabe)dir. Orada apaçık nişaneler, İbrahim'in makamı vardır. Oraya giren emniyette olur. Yoluna gücü yetenlerin o evi haccetmesi, Allah'ın insanlar üzerinde bir hakkıdır. Kim inkar ederse bilmelidir ki, Allah bütün alemlerden müstağnidir." (Al-i İmran 96-97)

Editör: TE Bilisim