2021 - 2022 açık lise kayıt tarihleri ve kayıt bilgileri öğrenciler tarafından merak ediliyor. Yeni eğitim öğretim yılına başlarken açık lisede eğitimine devam edecek olan öğrenciler belirtilen 2021 AÖL kayıt tarihleri süresi içerisinde kayıt işlemlerini tamamlayabilecekler. Peki, Açık lise kayıtları ne zaman? 2021 - 2022 Açık liseye nasıl kayıt olunur? Konuya dair gerekli bilgiler yazımızın içeriğinde yer almaktadır.

Açık lise kayıtları ne zaman? 2021 - 2022 

Açık Öğretim Lisesi tarafından yapılan açıklamaya göre; Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt başvuruları, 06 Eylül 2021- 03 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Mazerete bağlı ilk kayıt başvuruları ise, 04 Ekim, 08 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Açık liseye nasıl kayıt olunur?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptıracaklardır.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri eksik evrakı ve evrakında eksik bilgi olan öğrencilerin ilk kayıt evraklarını teslim almayacak ve eksik belgeyle işlem yapmayacak.

Eksik belge ve bilgiyle ilk kayıt alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, öğrencinin ilk kayıt evrakındaki eksik belge ve bilgileri tamamlamakla yükümlüdür. Yeni kayıt süresince eksik evrakları tamamlamayan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, eksik evrak veya eksik bilgi ile almış olduğu öğrencinin ön kaydını ilk kayıt işlemlerinin bitiminden sonra silecektir.

Editör: TE Bilisim