2021 Mevlid Kandili ne zaman? Diyanet takvimine göre Mevlid Kandili hangi gün? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Mevlid Kandili tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı resmi takvim ile belli oldu. ilk defa hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl kadar sonra kutlanan Mevlid Kandili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğum günü olarak idrak edilmektedir. Peki, 2021 Mevlid Kandili ne zaman? Diyanet takvimine göre Mevlid Kandili hangi gün? İşte tüm detaylar…

2021 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. İslam'da Hz. Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler, rebiülevvel ayının on birinci gecesini on ikinciye bağlayan geceyi (Miladi 25-26 Nisan 571 tarihine Muhammed'in doğum gününe rastlaması nedeniyle Mevlid kutlanır.), Şiiler ise on yedinci günü, Mevlid Günü ve on yediye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki hafta, 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı desteği ile, günümüzde sadece Türkiye'de kutlanan Kutlu Doğum Haftası ilan edilmiştir.

DİYANET TAKVİMİNE GÖRE MEVLİD KANDİLİ HANGİ GÜN?

Mevlid Kandili hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. Bu yıl Mevlid Kandili, 17 Ekim 2021 Pazar günü idrak edilecek.

MEVLİD KANDİLİ FAZİLETİ NEDİR?

İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının On ikinci gecesidir. Ashab-ı Kiram, Emevîler ve Abbâsîler dönemlerinde herhangi bir kutlama örneğine rastlanmayan Rebiulevvel ayının On ikinci gecesi olan Mevlid kandili, ilk defa hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl kadar sonra Mısır'da, Şii Fâtımî Devleti döneminde kutlanmaya başlamıştır.

Editör: TE Bilisim