MasterChef tatlı tarifleri arasında yine dikkati çeken bir lezzet araştırmalara konu oldu. Bu akşam yarışmacıların hazırladığı MasterChef soğuk baklava tarifi en çok aranan konular içerisinde yer aldı. Yapımı pratik ve bir o kadar da lezzetli fıstıklı, çikolatalı soğuk baklava malzeme listesiyle de oldukça sade ve kolay olmasından dolayı pratik tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Peki, MasterChef soğuk baklava nasıl yapılır? İşte fıstıklı, kakaolu MasterChef soğuk baklava tarifi! İşte merak edilen detaylar...

MasterChef soğuk baklava nasıl yapılır? İşte fıstıklı, kakaolu MasterChef soğuk baklava tarifi!

Bir paket hazır baklavalık yufka

250 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı

Arası için:
1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı ve ceviz içi

Üzeri için: 
1 çay bardağı bitter çikolata

Yarım çay bardağı şeker

2 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için:
5 su bardağı süt

2 su bardağı şeker

Fıstıklı çikolatalı soğuk baklava nasıl yapılır?

İlk olarak çikolatalı soğuk baklavanın şerbetini hazırlayın. Bunun için tencereye sütü ve şekeri alın, kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, bu şekilde 15 dakika daha kaynatın.

Tereyağını ve sıvı yağı tavada eritin. Yağ ılıdıktan sonra tatlı tepsisini yağlayın. Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin. Her 3 katta bir araları yağlayın. 3 katta bir yağlanan yufkalara 15. katta fıstık serpin.

Arası ve üzeri için ayırdığınız bitter çikolata şeker ve fıstığı mikserden çok ince bir şekilde geçirin. Mikserden geçirdiğiniz bu karışımı fıstığın üzerine serpin.

Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin. Tekrar fıstık ve bitter çikolatalı karışımdan serpin. Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin.

En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çikolatalı karışımı ve arıdndan kakaoyu üzerine serpin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim