Elbette kredi almak için uygun olan kişileirn öncesinde başvuru şartlarını yerine getirmiş olması beklenir. Ancak şartlara uyan kişiler bu desteklerden faydalanabilirler. Kendi işini kurmak isteyen kadınlara devlet destek oluyor. KOSGEB üzerinden verilen bu destekler sayesinde 18 yaş ve üzeri kadınlar, avantajlı bir şekilde iş hayatına adımlarını atmış oluyorlar. İş yeri açarken en büyük sorunlardan bir tanesi olan sermaye sorunu KOSGEB sayesinde çözüme kavuşturulmuştur.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Ne Kadar?

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği miktarı geleneksel girişimciler için 65 bin TL iken ileri girişimciler için destek miktarı 270 bin TL oalrak belirlenmiştir. Destek programları farklı profillere ygun oluşturuldu. Girişimcilik destek programı, yeni girişimcilere kucak açar. Kendi içinde program 2 dala ayrılır. Yeni iş kuracak kişiler geleneksel girişimci desteği alır. Mevcutta işi olan kişiler için 270 bin TL ye kadar destek alabilirler.

KOSGEB Kadın Geleneksel Girişimci Desteği Nedir?

KOSGEB Kadın Geleneksel Girişimci Desteği kişilerin 10 bin TL daha fazla destek almasını sağlayan programa verilen isimdir. Bu program daha yeni iş hayatına girecek olan kişilere hitap eder. Kira ve işçi gibi giderler için bu destekten faydalanabilirsiniz. Daha önceden bu destek kapsamında verilen makinelerin 2 sene kullanılması gerekiyordu ancak şimdi böyle bir şart yok. Destek kapsamında sadece açılış giderleri ile çalışan işçiler için prim ödemelerine göre hibe almanız mümkündür. Elbette destekten faydalanmak isteyen kişilerin işinin desteklenen sektörler içinde yer alması gerekir. Girişimcilik sertifikası olan ve uygun NACE koduna sahip işletmeler bu desteğe başvurularını yapabilirler.

KOSGEB Kadın İleri Girişimci Desteği Nedir?

KOSGEB Kadın İleri Girişimci Desteği programı makine ve yazılım alanlarını da destekleyen bir programdır. Teknoloji faaliyetlerine uygun olarak hibe almanız mümkündür. Yeni iş yeri kuracak olan kişilere hitap eden bir destek programıdır. Yeni olan bu destek programı sayesinde 270 bin TL ye kadar hibe almak mümkündür. Makine, teçhizat ve yazılım desteği kapsamında kişiler 300 bin Tl alabilirler. Bu miktar sadece yüksek teknoloji seviyesinde olan işletmeler için geçerlidir. Orta yüksek teknoloji için miktar 200 bin TL olup, düşük orta teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmeler için bu miktar 100 bin TL olarak belirlenmiştir.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Almak için Gerekli Şartlar Nelerdir?

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği almak için gerekli şartlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Başvuru yapan kişinin okur yazar olması gerekir.
  • İşiniz mutlaka KOSGEB tarafından desteklenen ssektörlerden olmalıdır.
  • 18 yaşından büyük olunması gerekir. Üst yaş sınırı konulmamıştır.
  • Girişimcilik sertifikasına sahip olmanız istenir.
  • Daha önceden KOSGEB desteğinden faydalanmamaız gerekir.
  • Herhangi bir terör örgütü ile faaliyetinizin olmaması gerekir.

Bu şartları karşılayan kişiler destek almak için başvurularını yapabilirler.

Halk Bankası Kadın Girişimci Kredisi Özellikleri Nelerdir?

Halk Bankası Kadın Girişimci Kredisi ile 6 aya kadar ödemesiz 90 bin TL ye kadar kredi kullanabilirsiniz. 50 bin TL yeni iş yeri açan kadınlara verilmektedir. İlk defa iş yeri açan kişilere hitap eden bir kredi paketidir. 6 ay sonrasında taksit ödemelerini ayda 1 yapmak gerekir. KOSGEB desteğinden sonra en çok tercih edilen kredi paketleri arasında yer alır. Geri ödeme süreci boyunca bankacılık işlemleri için ücret talep edilmez.

 

Editör: TE Bilisim