Gönül Dağı Gedelli köyü görüntüleri dizi esnasında sık sık dikkati çekerken izleyiciler Gedelli'nin neresi, haritada nerede olduğu gibi bilgileri araştırıyor. Sıcacık bir Anadolu hikayesini ekrana taşıyan TRT 1'in Gönül Dağı dizisindeki Gedelli köyü nereye, hangi le bağlı araştırmaları da sıkça tekrarlanıyor. Yeni sezonda yine Anadolu'dan esintilerle izleyici karşısında olacak olan dizinin çekim mekanı hakkında kısa bilgi yazmızıda olacak. Peki, Gedelli nereye bağlı? Gönül Dağı Gedelli köyü nereye, hangi ile bağlı? İşte yanıtı...

Gedelli nereye bağlı? Gönül Dağı Gedelli köyü nereye, hangi ile bağlı?

Gönül Dağı dizisinde "Gedelli'ye Hoş Geldiniz" tabelasıyla sık sık ekrana da yansıyan Gedelli Köyü, Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı yaklaşık 300 nüfuslu bir köyümüzdür.

TRT 1'in Gönül Dağı dizisiyle gündem olan "Gedelli nereye bağlı? Gönül Dağı Gedelli köyü nereye, hangi ile bağlı?" soruları yoğunlaşmakta.

Gönül Dağı dizisinin çekimleri ise esasen Gedelli köyünde değil, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yapılmaktadır.

Tarihte Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın Tarsus'ta yaşarken sık sık banyo yapmaya Ulukışla civarındaki Çiftehan kaplıcalarına geldiği rivayet edilmektedir. Bizans İmparatorları Ulukışla ve Çiftehan arasında askeri üsler kurmuşlardır. Bölgede Orta Çağ boyunca Lulu diye anılan kale (Gedeli köyü) kent ve mağara tabyaları mevcuttur.

Editör: TE Bilisim