Enes Sali kimdir, kaç yaşında? Genç yetenek Enes Sali Türk mü? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Romanya Milli Futbol Takımı'nın alt yaş kategorilerinde forma giyen Türk asıllı futbolcu Enes Sali, Romanya Birinci Ligi'nde (Liga 1) gol atan en genç futbolcu oldu. Galatasaray'ın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi'nin çalıştırdığı Farul Constanta takımında forma giyen 15 yaşındaki Enes Sali, Acadamica Clienceni'yi 5-0 yendikleri lig maçında gol atarak Romanya tarihine geçti. Peki, Enes Sali kimdir, kaç yaşında? Genç yetenek Enes Sali Türk mü? İşte, genç yetenek Enes Sali'nin hakkında merak edilenler...

ENES SALİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

23 Şubat 2006 tarihinde dünyaya geldi. Kanada Ontario'da, Türk kökenli Rumen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sali, 11 yaşına kadar Woodbridge Strikers takımında futbol oynadı.

2017'de, uluslararası bir turnuva sırasında Barselona tarafından keşfedildi ve iki sezon boyunca Katalan ekibinde yer aldı. FIFA'ya taşınan dava sonucunda Barcelona, Enes Sali'yi serbest bırakmak zorunda kaldı.

GENÇ YETENEK ENES SALİ TÜRK MÜ?

Romanya Ligi'nde Gheorghe Hagi'nin takımı Farul Constanta'da forma giyen Enes Sali, takımının Acadamica Clienceni'yi 5-0 yendiği maçta tarihe geçti. 15 yaşındaki Türk asıllı oyuncu, ikinci yarı girdiği maçta harika bir gole imza attı.

Attığı gol sonrası teknik direktörü Gheorghe Hagi'ye koşan Kanada doğumlu Enes Sali, 15 yaş, 6 ay ve 21 günlük olarak Romanya Ligi'nin en genç gol atan futbolcusu oldu.

Editör: TE Bilisim