KYK burs başvuruları, yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından gündeme geldi. Özellikle eylül ayının son haftasına girilirken 2021 KYK burs ve kredi başvuru tarihlerine yönelik araştırmalar hız kazandı. KYK burs başvuru tarihleri her yıl kurumun resmi sayfası üzerinden paylaşılıyor. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman?

KYK burs başvurusu, on binlerce öğrenci için kritik bir önem arz ediyor. Öğrenimleri esnasında devlet desteği için KYK burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler, internet üzerinden bu başvuru ekranının ne zaman erişime açılacağını merak ediyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da E-Devlet üzerinden alınacak olan KYK burs başvurusu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başvuru için tüm kriterleri işleme almasının ardından resmen başlayacak. KYK burs başvurusu 12 farklı kurumun teyit vermesiyle değerlendirilecek.

Öğrencilerin KYK ve burs başvuru tarihi sorularına yanıt veren KYK Destek hesabı, şu ifadelere yer veriyor;

"Gelişme ve duyurulardan haberdar olmak için https://gsb.gov.tr internet sitemizi ve resmi sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye devam ediniz. İyi günler dileriz." Ancak geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen başvuru süreçleri ele alındığında şu tarihler ön plana çıkıyor;


KYK burs başvurusu geçtiğimiz yıl 28 Ekim'de başlamış ve 3 Kasım tarihine kadar devam etmişti. Bu yıl, sıkışıklığın önlenmesi amacıyla yurt ve burs başvurularının aynı tarihte alınması beklenirken, KYK burs başvurusunun 18 Ekim 2021 tarihine kadar başlaması bekleniyor.


11 adım sürecek olan KYK burs başvuru ekranında ilk adım başvuru bilgileri olacak. Bu adımdaki bazı uyarıları okuyup onaylayacak olan öğrenciler, sonraki aşamaya geçiş yapacak. İkinci adımda öğrencinin kimlik bilgileri istenecek. Burada kimlikte yer alan bilgilerin eksiksiz bir şekilde girilmesi ya da yanlış varsa düzeltilmesi gerekiyor.

Üçüncü adımda öğrenim bilgileri, dördüncü adımda bilgilendirme mesajı, beşinci adımda adres bilgileri, altıncı adımda, özel durum bilgileri, yedinci adımda aile bilgileri, sekizinci adımda burs ya da kredinin yatırılacağı Ziraat Bankası bilgileri, dokuzuncu adımda Ziraat Bankası ürün başvuru işlemleri, onuncu adımda verilen bilgilerin önizlemesi, son adım olan on birinci adımda ise son işlem gerekecek.

KYK BURS BAŞVURULARININ YAPILACAĞI ADRESİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

1.Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyip kavradıktan sonra cevaplayınız.
2.Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan yurda girmenizi engelleyeceğinden bildirimlerinizi gerçeğe uygun yapınız.
3.Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.
4.Bekârsanız anne ve/veya babanızın, evli iseniz kendinizin ve/veya eşinizin gelirleri diğer kamu kurum ve kuruluşlarından teyit edileceğinden bilgileri tam ve doğru olarak giriniz.
5.Başvuruda bulunduktan sonra başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim