2021 Ahbap burs başvurusu ne zaman? Ahbap burs başvurusu nasıl, nereden yapılır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Ahbap Derneği, Lise ve Üniversite öğrencilerine karşı, öğrenim hayatları boyunca karşılıksız burs verecektir. Üniversite kayıtlarını tamamlayan öğrenciler arama motorlarında burs veren kurumları araştırmaya başladı. Ahbap derneğinin karşılıksız burs verme imkanının detaylarını merak eden öğrenciler için merak edilen 2021 Ahbap burs başvurusu ne zaman? Ahbap burs başvurusu nasıl, nereden yapılır? Soruların yanıtını haberimizde derledik…

2021 AHBAP BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Lise ve Üniversite öğrencilerine 2020 yılından itibaren aylık 300 TL olarak öğrenim hayatları boyunca (mezun olana denk) karşılıksız ödemeli burs verilmişti.

Bu yıl (2021) yapılması beklenen burs ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı. 2020 burs başvuruları Kasım ayında başlamıştı. Bu yıl ki başvurularında Kasım ayında yapılması tahmin ediliyor. Konuyla ilgili detaylara ulaşıldığında haberimizde yer alacaktır.

BURS BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Gelir yetersizliği,
  • Ailevi durumu,
  • Eğitim başarısı
  • Engel durumu

AHBAP BURS BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Üniversite öğrencileri için not ortalaması 4 üzerinden en az 2,50 ve üzeri not durumuna sahip olmak, en fazla üç taneden fazla başarısız dersi bulunmaması.

Lise öğrencileri için ise dönem ortalamalarının 100 puan üzerinden 85 puan ve üzeri olması gerekmektedir.

Üniversite 1. Sınıf öğrencileri ise ÖSYM başarı puanları üzerinden değerlendirilecektir.

Burs başvuruları için, ahbap derneğine üye olduktan sonra, online olarak yapılmaktadır.

Online başvuru yapmak için tıklayınız

Editör: TE Bilisim