2021 Adana festivali başladı mı, son gün ne zaman? Adana festivali ne zaman başlayacak? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Adana Lezzet Festivali, bu yıl da birbirinden lezzetli yemekleri vatandaşlarla buluşturacak. Valilik ve belediyeler önderliğinde gerçekleştirilen festivalde, kebap başta olmak üzere pek çok yöresel lezzet tanıtılacak. Peki, 2021 Adana festivali başladı mı, son gün ne zaman? Adana festivali ne zaman başlayacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

2021 ADANA FESTİVALİ BAŞLADI MI, SON GÜN NE ZAMAN?

Adana mutfağını dünyayla buluşturacak olan ‘5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ başladı. Festival bu yıl 'Coğrafya Lezzettir' temasıyla gerçekleşiyor.

Adana Lezzet Festivali 8-9-10 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerinin, odaların, sivil toplum kuruluşlarının ve valiliğin katkıları ile gerçekleştirilecek olan etkinliğe pek çok ünlü şef de katılım sağlayacak.

Bu yıl "Coğrafya Lezzettir" temasıyla gerçekleşecek olan ‘5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park’ta start aldı. Yüzlerce işletme, kurduğu stantlarla festival alanında yer alırken saat 12.00 itibariyle de vatandaşlar festival alanına alındı.

Girişte Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrolü yapılırken maske ve mesafe kurallarına da dikkat edildi. Festivalin ilk gününde kebapçıların stantlarının önünde kuyruklar oluşurken kente ait diğer yöresel lezzetlerde ilgi gördü.

ADANA FESTİVALİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

10 Ekim Pazar günü saat 00.00’a kadar sürecek festivalde Adana'nın ikonik lezzetlerinden kaybolmaya yüz tutmuş tariflere, gastrodiplomasiden gıdanın yaşamı iyileştirici gücüne uzun bir yolculuğa çıkılacak.

Bu yıl festival sahnesinde olacak her bir başlık bütünselliği yansıtabilme hedefiyle bir araya getirildi. Birbirinden değerli yerel, ulusal ve uluslararası şefler kadar Rusya, İtalya, Lübnan ve Yunanistan'dan gelen konuk şeflerle ortak lezzetler yeniden yorumlanacak.

'Coğrafya Lezzettir' teması altında bir araya gelen onlarca isim, dünü, bugünü ve Adana mutfağının sürdürülebilirliği için geleceği inşa edecek konuları özgün bir yaklaşımla ele alacak.

Festival boyunca meydana gelen atıkların geri dönüşümü ile bu yıl Adana Lezzet Festivali, Türkiye'nin ilk atıksız festivalini gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilisim