Tv8'in sevilen dizisi Kırmızı Oda'da canlandırdığı Rezzan karakteriyle yeni sezonun dikkat çeken isimlerinden Nihal Yalçın, Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. Nihal Yalçın, ödül gecesinde Tamer Karadağlı ile arasında geçen gerginlik nedeniyle sosyal medyanın gündemine düştü. Nihal Yalçın kimdir, nereli? Nihal Yalçın kaç yaşında, neden gündem oldu? gibi soruların yanıtları ise yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm merak edilenler...

NİHAL YALÇIN KİMDİR, NERELİ?

Nihal Yalçın 29 Mart 1981 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Nihal Yalçın İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı oyunculuk bölümünden mezun oldu. Konservatuvardan sonra Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk bölümünde yüksek lisans yaptı.

Sinema kariyerine 2005'te Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? adlı filmde "Zeyno Bacı" karakteriyle başlayan Nihal Yalçın, 2009 yılında Ay Lav Yu adlı filmde ise "Rukiye" karakteri canlandırdı.

Avrupa Yakası dizisinin son sezonunda da "Meryem" rolünde izleyicin karşısına çıktı. Yalan Dünya adlı dizide başrol oyuncularından biri olan "Açılay" karakterini 2 sezon boyunca canlandırdı ve 2. sezon finalinde diziye veda etti.

29 Mayıs 2012 tarihine kadar Kurusıkı adlı doğaçlama gösteriyi sergiledi fakat tiyatroyu kısa bir süreliğine bıraktı. 2016 yılında oynadığı Antabus oyunuyla 20. Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülüne sahip oldu. Şu anda Kırmızı Oda'da Rezzan karakterini canlandırmaktadır.

NİHAL YALÇIN KAÇ YAŞINDA, NEDEN GÜNDEM OLDU?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 58’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Nihal Yalçın, 'Zuhal' filmindeki performansıyla 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

Konuşmasının ekip arkadaşlarına teşekkür ettiği kısmında Karadağlı, ödülü Nihal Yalçın'a uzattı. Seyircilerin alkışladığı o anlarda Yalçın ise şaşkınlığını gizleyemeyerek, "Kim verdi ödülü?" diye sordu. Daha sonrasında ise Karadağlı'ya dönerek "Sus mu dediniz? Artık sus mu diyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Tamer Karadağlı ise "Ödülünüzle birlikte konuşun diye" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim