Tarihte Osman Bey'in iki eşinden biri olarak bilinen Rabia Bala Hatun'un kaç tane çocuğu oldu, Osman Gazi'nin Rabia Hatun'dan çocuğu oldu mu, kaç tane gibi sorular araştırılıyor. Çarşamba akşamları ekrana gelen Kuruluş Osman'la birlikte Osmanlı devletinin kuruluş yıllarında cereyan eden olaylar ve tarihin akışını değiştiren önemli şahsiyetlerin hayatı vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Bala Hatun'un kaç tane çocuğu var? Osman Gazi'nin Bala Hatun'dan çocuğu oldu mu? Merak edilen bilgiler yazımızda.

Bala Hatun'un kaç tane çocuğu var? Osman Gazi'nin Bala Hatun'dan çocuğu oldu mu?

Osmanlı devletinin kurucusu Osman Bey'in çocukları içerisinde Rabia Bala Hatun'dan dünyaya gelen çocuğu, Alâeddin Ali Bey'dir. Osman Gâzî'nin diğer 6 çocuğu ise Malhun Hatun'dandır.

Osman Gazi'nin eşi Rabia Bala Hatun kimdir?

ATV'nin Kuruluş Osman dizisinde adı Bala ya da Alaca Hatun olarak geçen karakter dizide de, tarihte de Osman Bey’in karısı olarak geçmektedir. bala Hatun, Şeyh Edebali'nin kızı ve Alâeddin Paşa'nın annesi olarak bilinir. Bala Hatun'un hayatı hakkında pek az bilgi bulunmaktadır.

Osman Gazi 1289 yılı civarlarında Şeyh Edebali’nin kızı Rabia Bala Hatun ile ikinci evliliğini yaparak güç kazanmıştır. Rabia Bala Hatun’un mezarı, babası Şeyh Edebali’nin Bilecik’te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır. Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir.

Osman Gazi ilk evliliğini ise 1280 yılında, Orhan Gazi’nin annesi olan ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey’in kızı Malhun Hatun ile yapmıştır.

Dizide Bala Hatun karakterine, başarılı oyuncu Özge Törer hayat vermektedir.

-Özge Törer kimdir, kaç yaşında? Özge Törer nereli, hangi dizilerde oynadı?

Editör: TE Bilisim