ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman yeniz sezonda heyecan dolu bölümleriyle ekran hayatını sürdürüyor. Kuruluş Osman dizi karakterleri ve oyuncu kadrosu ise izleyicide merak uyandırmaya devam ediyor. Bu bağlamda dikkati çeken oyunculardan Rüzgar Aksoy'un canlandırdığı Turgut Bey'in hayatı da merak konusu. Peki, Kuruluş Osman Turgut Bey kim? Turgut Bey kimdir? Detaylar yazımızda...

Kuruluş Osman Turgut Bey kim? Turgut Bey kimdir?

TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Turgut Alp karakterini Cengiz Coşkun canlandırmıştı. Bu karakteri ile sevilen oyuncunun Kuruluş Osman'da da aynı rolle gelmesi bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı ve Kuruluş Osman'da Turgut Alp'i Rüzgar Aksoy canlandırıyor.

Turgut Alp, Osmanlı İmparatorluğu'nun erken savaşçılarından biriydi. Ayrıca Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi'nin yakın arkadaşıydı. Ömrü boyunca Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi 'ye de hizmet etti. Meşhur baltasıyla savaştı. İnegöl'ü ele geçirdi. Bursa'nın fethinde (1326) Orhan Gazi ile beraberdi.

Yaklaşık 125 yaşında vefat etti. Mezarı İnegöl'de Turgutalp (Genci) köyü mezarlığında bulunur. Ertuğrul Gazi Türbesi'ndeki mezar gerçek değil onursal bir mezardır.

Turgut Alp'i canlandıran Rüzgar Aksoy kimdir?

Rüzgar Aksoy, 5 Ocak 1981 yılında İstanbul'da doğdu (40 yaşındadır).

Haliç Üniversite Konservatuvar Bölümü mezunu olan Aksoy ilk oyunculuk deneyimini 2010 yılında başrollerinde Oktay Kaynarca ve Mehmet Akif Alakurt'un yer aldığı Adanalı dizisinde yaşamıştır.

Ardından bir döneme damga vuran Kara Sevda dizisinde rol alan Rüzgar Aksoy, Keşif Çanakkale ve Deliler filminde de rol aldı.

Editör: TE Bilisim