2022 kıdem tazminatı en yüksek (tavan) ne kadar? Kıdem tazminatı tavanı nasıl hesaplanır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. 2022 Kıdem tazminatı tavanı gündemde araştırılan konular arasında yerini aldı. Emekli ve memur zam oranlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatına ilişkin aramalar da hız kazandı. Peki, 2022 kıdem tazminatı en yüksek (tavan) ne kadar? Kıdem tazminatı tavanı nasıl hesaplanır? İşte detaylar…

2022 KIDEM TAZMİNATI EN YÜKSEK (TAVAN) NE KADAR?

Memur ve memur emeklisinin 2022 yılı ilk altı aylık dönemde alacağı maaş zammında enflasyon farkı 20,65 oldu. 2022 yılına ait asgari ücrete bağlı olarak kıdem tazminatı tavanı da 12 bin 976 liraya yükseldi.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NASIL HESAPLANIR?

Herhangi bir iş sözleşmesinin kıdem tazminatını gerektiren bir nedenle feshi durumunda, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı ödenmektedir. Bir yıldan artan süreler de oranlanarak hesaplamaya dahil edilmektedir. Kıdem tazminatı hesaplamaları sırasında işçiye ödenen ücretin yanı sıra, kendisine düzenli olarak sağlanan tüm para ve para ile ölçülebilen menfaatler (yol parası, yemek parası, düzenli olmak koşuluyla ikramiye ödemeleri vb.) de dikkate alınmaktadır. Her tam çalışma yılı için ödenen kıdem tazminatı tutarı, fesih tarihinde geçerli olan kıdem tazminatı tavanı ile sınırlandırılmıştır.

Editör: TE Bilisim