Peygamber efendimizin yaşadığı zamanda, çok eşlilik yaygın bir gelenekti. Buna karşın Hz. Muhammed, ilk eşi Hz. Hatice'nin vefatından önce başka bir kadınla evlenmemiştir. Mekke döneminde iken iki kez evlenen peygamberimiz, Medine döneminde ise dul kadınları himayesine almak için onlarla nikah kıymıştır. Müminlerin Anneleri kimlerdir? Peygamberimizin eşlerini isimleri nelerdir? Sizin için detaylı bir şekilde derledik.

MÜMİNLERİN ANNELERİ KİMLERDİR?

Peygamber efendimiz ilk evliliğini Hz. Hatice ile yapmıştır. Ve Hz. Hatice vefat edene kadar da başka hiç kimse ile evlilik gerçekleştirmemiştir. Ancak sonrasında Hz. Hatice vefat etmiştir. Bunun üzerine çocuklarına bakması için yeni bir evlilik yapmıştır. Hz. Hatice’nin vefatından sonra birden fazla evlilik yapmıştır. Ancak bu evliliklerin hepsinin belli sebepleri vardır.

Peygamberimizin evlendiği eşlerin isimleri şunlardır;

Hatice BintiHuveylid (r.a.), SevdebintiZem’a (r.a.), Aişe-i SıddıkabintiEbi Bekir, Hafsa binti Ömer ibnil-Hattap (r.a.), ZeynebbintiHuzeyme (r.a.), Ümmü Seleme (r.a.), ZeynebbintiCahş (r.a.), Cüveyriyebinti Haris (r.a.), SafiyyebintiHuyey (r.a.), Ümmü Habibe bintiEbiSüfyan (r.a.), Mariye-i Kıbtıye (r.a.), Meymunebinti’l Haris (r.a.).

PEYGAMBERİMİZİN EŞLERİNİ İSİMLERİ NELERDİR?

1- Hz. Hatice: (Hatice Bint Hüveylid)

Peygamberimizin ilk eşidir. Hz. Muhammed evlendiğinde 25, Hz. Hatice ise 40 yaşındaydı. Hira dağında iken peygamber efendimize ilk kez vahiy geldiğinde, Hz. Muhammed, Hz. Hatice'nin yanına gitmiş ve yaşadıklarını eşine anlatmıştır. Hz. Hatice ise peygamber efendimize, gördüğünün bir cin değil melek olduğunu söyleyerek kendisini teskin etmiştir.

Evliliklerinden olan çocukları ve isimleri:

Kasım, Ümmü Gülsüm, Abdullah, Fatıma, Rukiye ve Zeynep.

2- Hz. Aişe:

İlk halife olan Hz. Ebu Bekir'in kızıdır. Hz. Aişe, tıpkı Hz. Hatice gibi, İslam'ın yayılmasında etkili olmuştur. Fıkıh ve hadis alanında birçok çalışması bulunan Hz. Aişe, 678 yılında Medine'de vefat etmiştir.

3- Zeynep binti Huzeyme

Eşini Bedir Savaşında kaybeden Zeynep binti Huzeyme, peygamber efendimizin eşlerinden biridir.

4- Ümmü Habîbe:

Ebu Süfyan'ın kızı, Muaviye'nin kız kardeşidir. Çok şefkatli bir kadın olan Ümmü Habibe, Müminlerin Anası olarak da bilinir.

5- Sevde binti Zem’a

Hz. Hatice'den sonra İslamiyet'i seçen ve Müslüman olan ikinci kadındır.

Peygamberimizin diğer eşlerinin isimleri: Cüveyriye binti Hâris, Mâriyetü’l-Kıbtiyye, Hz. Zeyneb, Meymûne binti Hâris ve Safiyye binti Huyey.

Editör: TE Bilisim