Bu sezon  Beşiktaş’a konuk olduğu Süper Lig maçını 2-1 kaybeden  Galatasaray, 2015/16'dan bu yana ezeli rakibine aynı sezonda iki kez mağlup olmuyor. Galatasaray'a konuk olduğu son dokuz Süper Lig maçının altısını kaybeden Beşiktaş, puan çıkardığı karşılaşmaların tamamında kalesini gole kapattı. Siyah-beyazlılar, Mayıs 2012'de 2-2 beraberlikle döndüğü ziyaretinden bu yana bu deplasmanda gol sevinci yaşayamadı.

Galatasaray'a rakip olduğu son iki Süper Lig maçında dört gol yiyen Beşiktaş, daha önceki sekiz karşılaşmada aynı sayıda gole izin vermişti. Süper Lig'deki son dış saha karşılaşmasında Sivasspor'u 3-2 mağlup eden siyah-beyazlılar, bu sezon üst üste iki ziyaretinden galip dönemedi. Domenec Torrent yönetiminde çıktığı sekiz Süper Lig maçında da skor dezavantajı yaşayan Galatasaray, bu süreçte Hatayspor'un ardından en fazla gol yiyen takım.

GALATASARAY BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Galatasaray Beşiktaş maçı 14 Mart Pazartesi oynanacak. Mücadele saat 20:00'da başlayacak ve beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ DERBİSİ ÖNCESİ ‘ERTELEME’ KRİZİ! 

Galatasaray, pazartesi günü oynanacak Beşiktaş maçının ileri bir tarihe alınması için Futbol Federasyonu’na başvurdu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle geceyi Barcelona’da geçiren ve İstanbul’a gelemeyen Galatasaray, dün gece İzmir’e indi. Sarı kırmızılılar, şartlar uygun olursa bugün İstanbul’a gelecek. Galatasaray TFF’ye yaptığı başvuruda, alt liglerdeki futbol ve tüm basketbol maçlarının ertelendiğini hatırlatıp, “Biz, kendimize ayrıcalık istemiyoruz, Süper Lig’deki tüm karşılaşmaları erteleyin, eşitlik ilkesi bozulmasın” dedi. Avrupa Ligi son 16 turunda Barcelona ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Galatasaray, kötü hava koşulları nedeniyle İstanbul’a dönemedi ve geceyi Barcelona’da geçirdi. Dün Espanyol Kulübü’nün tesislerinde antrenman yapan sarı kırmızılılar, TSi 17.30’da özel uçakla İzmir’e hareket etti. Bugün İzmir’de çalışacak olan Galatasaray, koşullar uygun olursa yarın İstanbul’a gelecek. Galatasaray yönetimi, hem bu durumu hem de Barcelona ile perşembe günü oynanacak rövanş maçına takımın avantajlı bir skorla çıkacak olmasını göz önüne alarak, pazartesi oynanması gereken Beşiktaş derbisinin ertelenmesi için TFF’ye başvurdu.

Editör: TE Bilisim