2022 Ramazan-ı Şerif ayının girmesiyle Ramazan'da gün gün yapılacak ibadetler ve Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar konusunda rivayet edilen nafile ibadetler vatandaşlarca araştırılmakta. Ramazan'ın 5. günü bu yıl 6 Nisan Çarşamba'ya rastladığından ve gece önce idrak edildiğinden, bu gece (5 Nisan Salı'yı 6 Nisan Çarşamba'ya bağlayan gece) Ramazan'ın 5. gecesidir. Peki, Ramazan'ın 5. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan ayının beşinci gecesi kılınacak namazın fazileti hakkında bilgiler yazımızda yer almakta.

-Ramazan'ın 4. gecesi kılınacak namaz nasıl kılınır, kaç rekat? Ramazanın dördüncü gecesi kılınacak namaz ve fazileti

-Ramazan'ın 6. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazanın altıncı gecesi kılınacak namazın fazileti, sevabı nedir?

Ramazan'ın 5. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan ayının beşinci gecesi kılınacak namazın fazileti

Her akşam sünnet-i müekkede olarak kılınan teravih namazından ayrı olarak Ramazan-ı Şerif’in 5. gecesi (bu yıl 5 Nisan Salı'yı 6 Nisan Çarşamba’ya bağlayan gece) kılınması tavsiye edilen 4 rekat namaz vardır. Bu dört rekat nafile namaz olup terk edilmesiyle kişi manen mesul olmaz. 

Rasûlullah Sallallâhü Aleyhi ve Sellem Efendimiz bir Hadis-i Şerifinde me’âlen, ‘Bu gecede Fatiha’dan sonra 1. rekatte Tekasür Suresi, ikincide Asr Suresi, üçüncüde Maun Suresi ve dördüncüde İhlas Suresi okuyarak 4 rekat namaz kılarsa Allâhü Teâlâ onun günahlarını amel defterinden kazır ve büyük tâ’atların sevâbını yazar.’ buyurmuşlardır.

Namazın kılınış şekli aynen ikindi ve yatsı namazlarının ilk sünnetleri gibidir.

Editör: TE Bilisim