Rahmet, mağfiret, sabır ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerif'te hangi ibadetler yapılır? Ramazan'ın 6. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazanın altıncı gecesi kılınacak namazın fazileti, sevabı nedir? Rahmet günlerini idrâk etmekte olduğumuz mübarek Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar ve yapılacak ibadetler araştırılıyor. Teravih ve orucun haricinde dileyen kimsenin eda edebileceği nafile namazlarda bulunuyor. Bu bağlamda Ramazan'ın 6. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazanın altıncı gecesi kılınacak namazın fazileti, sevabı nedir? sorularının yanıtı metnimizde yer almakta...

- Ramazan'ın 5. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan ayının beşinci gecesi kılınacak namazın fazileti için tıklayınız!

Ramazan'ın 6. gecesi ne zaman? 

7 Nisan Perşembe günü mübârek Ramazan-ı Şerif ayının 6. günüdür. Günlerin evvelâ gecesi ardından gündüzü idrâk edildiğinden, 6 Nisan Çarşamba'yı 7 Nisan Perşembe'ye bağlayan gece, Ramazan'ın 6. gecesidir. Dolayısıyla bu içeriğimizde bahse konu olan namaz da bu gecede eda edilecektir.

Ramazan'ın 6. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazanın altıncı gecesi kılınacak namazın fazileti, sevabı nedir?

Her gün sünnet-i müekkede olarake da edilmekte olan teravih namazından ayrı olarak Ramazan-ı Şerif’in 6. gecesi (6 Nisan Çarşamba’yı 7 Nisan Perşembe'ye bağlayan gece ) kılınması tavsiye edilen 2 rekat namaz vardır.

Rasûlullah Sallallâhü Aleyhi ve Sellem Efendimiz me’âlen, ‘Bu gecede bir kişi bir Fatiha-i Şerife, bir Âyete’l-Kürsi (yani birinci rekatta zamm-ı sure) ile ‘Şehidallâhu ennehû.. (ikinci rekatta zamm-ı sure) [Şehidallâhu ennehû lâ ilâhe illâ huve, vel melâ’iketu ve  ülü’l-ilmi ilmi kâ’imen bi’l-kıst, lâ ilâhe illâ huve’l-azîzul hakîm.’ ( Al-i İmran suresi, Ayet:18 )] ayetini hesapsız olarak okuyarak iki rekat namaz kılarsa, Allâhu Teâlâ buyurur ki: Ey kulum! Bu namaz ile bütün günahlarını bağışladım. Artık bunun gibi güzel amellere başla, er gibi ol, güzel işlerden yüz çevirme.‘ buyurmuşlardır.

Namazın kılınış şekli aynen öğle ve yatsı namazlarının son sünnetleri gibidir.

Editör: TE Bilisim