Ramazan-ı şerif ayının ilk yarısını idrâk etmiş bulunmaktayız. Mağfiret günlerinde olduğumuz on bir ayın sultânı mübârek Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar da vatandaşlar tarafından sıkça sorgulanmakta. Oruç, Kur'ân-ı kerim ve nazma ibadetiyle dolu dolu geçirilmek istenen Ramazan-ı Şerif'te teravih namazının ardından kılınacak nafile nazmalar hakkında kısaca bilgilere yazılarımızdan erişebilirsiniz. Bu akşam (15 Nisan Cuma'yı 16 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gece) Ramazan'ın 15. gecesi olması hasebiyle bu akşam terav,ihten sonra kılınacak namaz hakkında bilgiler de metnimizin devamında yer almakta. Peki, Ramazan'ın 15. gecesi kılınacak namaz nasıl kılınır, kaç rekat? Ramazan'ın on beşinci gecesi kılınan namazın fazileti yazımızda.

Ramazan'ın 15. gecesi kılınacak namaz nasıl kılınır, kaç rekat? Ramazan'ın on beşinci gecesi kılınan namazın fazileti

Ramazan'ın on beşinci gecesi kılınacak namaz ve fazilet hakkında mübârek Peygamberimiz s.a.v. buyurmuşlardır ki;

"Bir kimse bu gecede 1 kere Fatiha-i Şerife ve 10’ar kere de İİhlâs-ı Şerif okuyarak ve ikişer rekatta bir selam vererek altı rekat namaz kılsa, Allâhu Teâlâ o kimseyi cehennemden âzâd ettiği gibi ona Tevrat’ı, İncil’i ve Hz. İbrahim Aleyhisselâm’a inen sahifeleri okumuş kadar sevap ihsân eder. Ayrıca o kimseye yetmiş yıl aralıksız ve hiç dönmeden kafirlere karşı gaza etmiş gibi sevap verilir. Aynı zamanda 100 kere de hac etmiş sevabı verilir.”

*Ramazan'ın 14. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazanın on dördüncü gecesi kılınacak namazın fazileti

Editör: TE Bilisim