Bu akşam Ramazan-ı Şerif'in 14. gecesi. Ramazan'ın 14. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazanın on dördüncü gecesi kılınacak namazın fazileti araştırılıyor. Her gecesinde ayrı bir hususiyet gizlenen mübârek Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar, yapılacak ibadetlere Müslüman rağbet göstermekte. Teravih namazını kıldıktan sonra kılınacak nafile namazlar merak ediliyor. Bu bağlamda Ramazan'ın 14. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazanın on dördüncü gecesi kılınacak namazın fazileti hakkında bilgiler içerikte olacak...

*Ramazan'ın 15. gecesi kılınacak namaz nasıl kılınır, kaç rekat? Ramazan'ın on beşinci gecesi kılınana namazın fazileti

Ramazan'ın 14. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazanın on dördüncü gecesi kılınacak namazın fazileti

Ramazan’ın 14. gecesi (14 Nisan Perşembe'yi 15 Nisan Cuma'ya bağlayan gece) kılınacak namaz; Peygamber Efendimiz Sallallâhu Aleyhi ve Sellem buyuruyorlar ki; ‘Bu gecede bir kimse (her rekatında) 1 Fatiha-i Şerife ve 30’ar kere de İhlâs Suresi’ni okumak suretiyle 4 rekat namaz kılarsa, rızkı ve bereketi fazla olur. Aynı zamanda o yıl içerisinde bütün muradları hasıl olur.’

4 rekat namazın kılınacağı vakit

Bu gece kılınacak 4 rekat namazın vakti, akşam namazından sonra imsak vaktine kadardır. Namazın kılınış şekli ikindi ve yatsı namazının sünneti gibidir.

Bu gece kılınacak 4 rekat namazın niyeti

Namaza, ‘Yâ Rabbi’ Niyet ettim Senin Rızâ-yı Şerifin için namaza, Allâhu Ekber!’ diye niyet edilir.

Ramazan-ı Şerif’in 14. gecesinde kılınan namazın hükmü

Bu gece kılınan 4 rekat namaz, farz veya vacip olmayıp nafile bir namazdır. Kılınmasında büyük ecir ve mükafat olmakla beraber terk edilmesinde bir mahzur yoktur.

*Ramazan'ın 13. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın on üçüncü gecesi kılınacak namazın fazileti nedir?

Editör: TE Bilisim