Korona salgını nedeniyle dünya diken üstünde. İnsanlar sıkıntılar yaşarken bir kesim de bundan nemalanıp kinini kusma derdinde.

İktidara giydirme derdinde olanlar. Yapılmış ve günümüze büyük bir ihtiyacı giderecek bir hastanenin yolu yapmayanlar, yolun yapılmamasını savunanlar…

İmamların, Diyanet’in emriyle sala okumasına, dua etmesine şiddetle karşı çıkanlar. Haşa, tüm dertleri Allah ile hesaplaşma olanlar.

Kimler yok ki, konuyu çemkire çemkire demediğini bırakmayanlar. Bu kadar önemli bir salgını bile bahane edip, Dine ve Din Adamlarına saldırmak insaflı değil. Kimse Vatikan’da Papa neden dua etti demedi, İtalya’da. Kimse getir götür işlerini papazlar yapsın demedi dünyanın hiçbir ülkesinde.

Bunlara sormak lazım:

Din mi emretti?

— önüne gelen her şeyi yemeyi?

— tabiatı bozmayı?

— Genlerle oynamayı?

— İçki içmeyi?

— Bilimsel çalışma yapmamayı?

— Çalışmamayı,

— Üretmemeyi,

Siz listeyi istediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz. Lakin dünya kuruldu kurulalı insanlığa hiçbir katkısı olmayanlar her zor zamanda aynı şeyi yapmaya devam ettiler. Sadece eleştirdiler. Hatta ellerinden gelse yıktılar, yaktılar. Asla hiçbir şeyin yapılmasına izin vermediler. Onların her dediği doğruydu.

Kimse onlardan daha doğruyu bilemezdi de. Ama asla ellerinden hayırlı bir iş geldiğini gören olmadı. Bir derde dava olduklarını tarih yazmadı. Ama onlar hep doğru bildiler, doğru yaptılar. Zaten kimse de onları eleştiremezdi de. !!!

Son günlerde ülkemizde doğru işler yapan kurumlara saldırılar arttı. Kızılay’a, Diyanet İşleri Başkanlığı’na demediklerini bırakmayanlar, bir gün bu kurumlara muhtaç olduklarında ne söyleyecekler merak ediyorum.

Gözünüzü nereye çevirirseniz çevirin bu ülkenin güzel insanlarını göreceksiniz. Gah ellerinde poşetler bir yaşlının evinin kapısında, gah karantinada olanlara yemek taşırken, depremde can kurtarırken. Çocuklarla el ele güzellikleri insanlığa yaşatırken.

Deniz kirlenmez, kötü ağızlar değdi, diye. Diyanet de Kızılay da diğer tüm kurumlar da bu ülkenin yüz akı olmaya devam edecekler. Kimse algı operasyonlarına kanmasın. Dün nasıl bu kurumlar yüz akımız oldularsa, bugünde, yarın da aynı şekilde yüz akımız olmaya devam edecekler. Biz kendi payımıza onlara güveniyoruz.

Hep umut ediyoruz. Onlar da hep umut dağıtıyorlar. İyi ki bu ülkede varlar. Allah gölgelerini üstümüzden eksik etmesin. Herkes kendine yakışanı yapıyor. Bizler de kendimize yakışanı yapalım. Vesselam…