Geçtiğimiz günlerde #WeLoveErdogan etiketi çok kısa süre içerisinde 1 numara olunca Twitter, listelerden kaldırarak örneği görülmemiş bir icraat gerçekleştirmişti. Bu etiketten ilham alan Türkiye düşmanları bu etikete nazire olarak #WeLovePreetBharara etiketini 1 numaralı konu yapmak için var güçleriyle çalıştılar.

Türkiye’deki hukuk sistemine en büyük zararı veren Gülenciler ve işbirlikçi solcuların ülkemizdeki “adil hukuk” söylemi üzerinden Amerikalı savcı Preet Bharara’ya methiyeler dizmeleri doğrusu çok manidar.

Bu methiyeleri dizenler Türkiye’de yine hukukun içinde bir virüs gibi türemiş kendini beş paraya satan sözüm ona hukukçular aracılığı ile hukukun ve hukuka olan güvenin altına dinamitler yerleştirip devletin kucağına bırakıp kaçanlardı. Aslında özledikleri de hukuk değil; kendi menfaatleri için çalışan birtakım hukukçulardan oluşmuş hainler çetesinin uygulamalarıydı.

Devleti ele geçirmek için çıktıkları yolda başarılı olamadıklarından Amerikalı savcının Reza Zarrab gibi kapitalist sistemin öngördüğü çalışma düzeninin dışına çıkanlar için yaptığı operasyonu her ne hikmetse Fetöcüler ve yandaşı gavur sevici solcuların iştahını kabarttı.

Mandacılık genlerine işlemiş olduğundan bu vatan hainleri kendi ülkesinin cumhurbaşkanının hapse atılması için Preet’ten medet ummalarıyla bile bu hallerini ifşa ettiler. Hatta bunların arasında Bharara’yı Rahip Bahira’ya benzetenler bile var. Gariban işçiden aldığı kredi karşılığında neredeyse yüzde yüz faiz alan bankadan 6 milyon lira kredi çekip ne zaman ödersen öde denilen adamın da adalet özlemi(!) ona, Amerikalı savcıyı sevdirmiş.

Yüklerini tutmanın tadını çıkaramayanlar, vatana millete hizmeti şiar edinmiş ve bu uğurda gecesini gündüzüne katanlar için menfaat çarklarına çomak sokmanın bedelini devleti ele geçirme iştahlarını kabartan Brezilya örneği ile ödetmek istiyorlar. Tarihsel benzerliğini de dikkate alarak 2013’ten beri devam eden Brezilya’daki siyasi krizin örnekliği acaba onlara vazgeçmemelerini mi telkin ediyor? Tıpkı gezi olaylarında olduğu gibi halkı sokağa döküp ülkede kaos çıkarmak ve hükümeti alaşağı etmek gibi hainlikleri gizli-açık hedeflerinde tutmayı mı öğütlüyor? Bharara, başaramadıkları emeller için yeni bir ışık mı?

Preet Bharara sevgisi bu bakımdan Brezilya durumuna olan aşkın bir tezahürü müdür?