Kuruluşu 1966’ya, yani CIA’in Türkiye Masa Şefi olan Graham Fuller’in İstanbul’a gelişinin 2. yılına dayanan Fethullahçı Terör Örgütü’nün, devlet kadrolarındaki yaklaşık yarım asırlık yapılanmaları, dış bağlantıları, kirli lobileri ortaya çıkarılmaya devam ediyor.  Örgütün finans ayağı ise, hain terör şebekesinin çökertilmesinde hayati önem arz ediyor. FETÖ’ye himmet veren, kaset vs. şantajlarla haraca bağlanan, iş ortaklığı kuran, kara para aklayan binlerce işadamı var. Bunların buluştuğu sözde işadamları kuruluşu ise 7 federasyonu, 211 derneği ve 55 bin girişimci görünümlü terör destekçisini bünyesinde bulunduran TUSKON. TUSKON, milyarlarca dolara yön veren adeta bir terör konseyi. Medya kuruluşlarının kaçak TUSKON Başkanı Rızanur Meral’e yer verirken, parayı yöneten isim olan TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay’a yer vermemesi şaşırtıcı. Zira Günay, terörist başı Gülen’in en az Adil Öksüz kadar yakın adamı. Günay para dağıtımı, harcama, haraç, himmet, kısaca her türlü talimatı elebaşı Gülen’den alan ve uygulan 1 numara.

Koç ile ne görüştü?

TUSKON, Mustafa Günay’ın koordinesinde senede 2 kez Dünya Ticaret Köprüsü isimli uluslararası bir program yapıyordu. Organizasyona bini aşkın yabancı işadamı katılım gösterirken, 2 milyar dolar civarında karşılıkla anlaşmalar yapılıyor ve para FETÖ’nün kasasını akıyordu. Günay’ın söz konusu paranın 1 milyar dolarını siyasetçi, bürokrat ve diğer işadamlarını satın almak için kullandığı sıkça dillendiriliyor. Diğer yandan Günay’ın Aydın Doğan ve merhum Mustafa Koç ile yaptığı görüşmeler herkesin dilinde, lakin dışarıya zikreden yok.

Doğan’ın vergi borcu

Koç Holding, Mustafa Günay’ın ziyareti sonrası 2013’teki Türkçe Olimpiyatları’na sponsor oldu. Soru şu, Günay, zaten Türkiye’nin en fazla mal varlığına sahip olan ailesine neler vaat etti? Tarih 2009, Maliye Bakanlığı, Doğan Holding’e hisse satımındaki usulsüzlük gerekçesiyle 826 milyon lirayla tarihi bir ceza kesti. Aydın Doğan’a sormak gerek; kendisi, Hanzade Doğan ve Mustafa Günay, hangi tarihte toplantı yaptı? Toplantı sonrası Mustafa Günay, bakanlıktaki FETÖ’cü militanlar aracılığıyla Doğan’ın vergi borcunu sildirdi mi?  Günay’ın iddia edilen ceza jesti sonrası Aydın Doğan, Türkçe Olimpiyatları’nın gizli sponsoru oldu mu, Afrika’da ihaleler için söz kesti mi?  FETÖ’nün kirli ağının açığa çıkması için bu soruların her birinin cevabı aranmalı.

Bakan Çağlayan’a tehdit

Günay’ın önemli bir yetkisi de 1 milyon dolar karşılığında işadamlarına Afrika ülkelerinde fahri konsolosluk dağıtmasıydı. TUSKON mütevelli heyetinin yüzde 90’ı fahri konsolosluk almıştı. Afrika ülkelerinde hâlâ bu yetkiye sahip işadamları derhal araştırılmalı!  Günay’ın 17-25 Aralık darbe girişimindeki rolünün de deşifre edilmesi gerekiyor. Günay’ın  kendisine ve FETÖ’ye direnen dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı çeşitli kanallarla tehdit ettiği ve kabineden attıracağını defalarca tekrarladığını iddiaları çok ciddi. Günay, Bakan Çağlayan’a haraç alamadığı, kurumlarına destek bulamadığı için mi kumpas kurdurdu? Bu soruların her biri FETÖ ile mücadele açısından çok kritik. Sorularıma yanıt verecek isim olan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, yaklaşık bir ay önce tutuklandı. Ne alaka demeyin. Özer, Günay’ın gizli servetini yönetim isim, eğer konuşturulursa “Olur mu öyle şey, o isim ihanet etmiş olamaz” şeklinde tepki vereceğimiz birçok ismi açığa çıkarabilir…