Kıymetli Dostlar öncelikle sizleri selamların en güzeli olan Yüce Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Bugün sizlerle tarihi yapıları, kültür birikimi ve 7500 yıllık tarihi içerisinde günümüze kadar ulaşan sanat unsurlarında tarihin her döneminin izlerini bulacağımız Anadolu’nun örnek bir Türk şehri olan, Şehzadeler Şehri Amasya’yı ve özellikle Amasya’nın kalbi olarak gördüğüm Taşova’yı ziyaret edeceğiz. Ancak Amasya ziyaretimize başlamadan önce ülkemizde son günlerde yaşanan hain saldırılar hakkında birkaç kelam etmeden geçemeyeceğim.

Oyun Aynı Figüranlar Farklı

Ülkemiz hain bir terör saldırısı ile karşı karşıya. Vatanımızın birlik ve beraberliğine kast eden ve birilerinin kuklası olan hain terör örgütü pkk tarafından ülkemizin ormanları yangın yerine çevrildi. Onlarca masum hayvan öldü. Bu saldırılardan birçok insan zarar gördü. Devletimiz bu hain saldırı karşısında günlerdir teyakkuz halinde. Yangının söndürüldüğü alanlarda hasar tespit çalışmaları ile birlikte hayatı normale döndürebilmek adına çalışmalar başladı bile. Fakat bütün bunların yanında içimizi yakan farklı bir durum da bu saldırılara karşı topyekûn bir mücadele veren, saldırının farkında olan alicenap milletimizin bu mücadelesini saldırının kaynağını görmeden mesnetsizce kendi devletine, kendi milletine saldıran kendini bilmezler oluyor.

İşte bu minvalde özellikle son yüzyıllarda buna benzer terör saldırılarına coğrafyamızın farklı bölgelerinde sıkça rastlıyoruz. Mesela Osmanlı Devleti’nin son yüzyılında ABD desteğiyle Osmanlı coğrafyasına gelip Osmanlı tarım alanlarını ateşe veren üç Ermeni’nin ortaya koyduğu tahribat bugünkü kadar büyük olmasa da amacı itibarı ile bugün yaşanan saldırılara oldukça fazla benzemektedir.

Öncelikle bu hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu vesileyle bizler “Kıyametin kopacağını bilseniz de elinizdeki fidanı dikiniz.” Buyura bir Peygamber’in ümmeti olarak ormanlarımıza yapılan bu terör saldırılarının yaralarını yine hep beraber el ele saracağımızı unutmayalım.

Taşova’ya Doğru

Geçtiğimiz hafta Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Genç Dergisi desteği ile çıkarılan Koyu Muhabbet Dergisi’nin yazarları olan genç kardeşlerimizle, Asım Gültekin Dergicilik Okulu öğrencileri ile Amasya’ya, Taşova’ya Asım Gültekin Ağabey’in kabrini ziyarete gittik. Gençleri dergicilik alanında yetiştirmek üzere uzunca bir gayret veren, aynı zamanda Asım Ağabey’in öğrencisi olan Halil İbrahim Aygül kardeşimle yolculuk esnasında epey bir muhabbet ettik. Az da olsa katkı sağlamaya çalıştığım bu proje de yer alan öğrenciler yaklaşık altı ay boyunca ülkemizin önde gelen şair ve yazarları ile gerek yüz yüze, gerekse pandemi döneminde çevrimiçi dersler yapmışlar.

400’den fazla öğrencinin başvurduğu Asım Gültekin Dergicilik okulunun çalışmaları sonunda içeriği tamamen bu okulun öğrencileri tarafından oluşturulan “Koyu Muhabbet” dergisinin ilk sayısı çıkarılmış. İşin bu kısmı benim gibi bu projeden haberdar olan herkesi mutlu etmiştir sanırım. Ancak işin daha güzel tarafı derginin ikinci sayısı için çalışmalar şimdiden başlamış ve bundan sonra üç ayda bir Koyu Muhabbet dergisi çıkacakmış. İkinci sayıyı sabırsızlıkla bekliyorum.

Kalemin Bize Emanet Asım Ağabey!

Sabaha karşı saat 03:00 gibiydi Amasya’ya indiğimizde. Bir kaç saatlik dinlenmenin ardından içimizdeki büyük heyecan ile Taşova’ya doğru yola çıktık. Taşova’da bizi Asım ağabeyin abisi Zeki Gültekin hocamız karşıladı. Zeki hocamla birlikte önce Taşova Belediye Başkanımız Bayram Öztürk’ün yanına gittik. Gençlerimiz kendilerine Koyu Muhabbet dergisini hediye ettiler. Gerçekten gençlere olan ilgisi, yaklaşımı bizi oldukça memnun etti. Genç kardeşlerimizin her biri ile tek tek ilgilendi. Abi kardeş havasında bir muhabbet geçti.

Burada gerçekten ilçesini sahiplenmiş, gönül belediyeciliğini yüreğinde yaşayan bir başkanla tanışmış olduk. . Bir süre sonra Asım Ağabey’in diğer abisi ve kardeşi Sefa Gültekin ile Adnan Gültekin ile birlikte Asım Ağabey’in öğretmenleri tanışmaktan büyük bir memnuniyet duyduğum Recep Seyhan ve Ömer Celep hocalarımızla birlikte Gençlik Merkezi Müdürü Sercan Şenel de bizlere katıldı. Muhabbet her geçen dakika daha da güzelleşiyordu. Gençler Asım Ağabey’i onu yakından tanıyan kişilerden dinlerken heyecanları gözlerinden okunuyordu. Uzunca bir muhabbetin ardından başkanlık binasından ayrıldık. Önce Gençlik Merkezine gittik Asım Ağabey için hazırlanmış özel bölümü ziyaret ettik. Ardından Asım Ağabey’in kabrini ziyaret ettik. Kuran-ı Kerim okuyup dualar ettik. Asım ağabeylerine söz verdiler. “Asım Ağabey Kalemin Bize Emanet.” Dediler…

Asım ağabey ve kısa zaman önce ebedi hataya uğurladığımız abisi Ömer Gültekin’in kabirlerini ziyaretin ardından onların ismini Taşova’da yaşatacak henüz inşaatı devam etmekte olan İmam Hatip Lisesi’nin tatbikat Camii’ni de öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer hocamız da öğrencilerimiz ile hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

Boraboy Gölü

Öğrencilerimizle birlikte dolu dolu geçen bu günü, gördüğümüzde hayran kaldığımız Taşova merkeze 15 km uzaklıkta bir doğa harikası olan Boraboy Gölü Tabiat Parkında kıymetli yazar Recep Seyhan ın güzel muhabbeti ile sona erdirdik.

Burası denizden 1050 metre yükseklikte bir krater gölü olarak bilinmesine karşın, aslında küçük bir akarsuyun etraftan gelen yıkıntılarla tıkanması sonucu oluşmuş, doğal bir set gölüdür. Etrafı kayın, sarıçam, sedir, kestane ağaçları ile çevreli gölün rengi ise göz kamaştırıcı bir zümrüt yeşilidir. Tabandan su kaynaması olan göl, ayrıca dereden gelen sularla da beslenmektedir. Doğu-batı yönünde uzanan bir vadide yer alır. Borabay Gölü ve çevresi Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi olarak ilan edilmiştir.

Mükemmel bir Alan, ziyaretçiler piknik, doğa yürüyüşü, göl-deniz bisikleti, fotoğraf çekimi, bitki ve yaban hayatı gözlemi gibi birçok etkinliği burada gerçekleştirebiliyor doğa ile iç içe muhteşem bungalov tipi  kır evlerinde konaklayabilirsiniz.

Gittiğinizde gözleriniz kamaştıracak muhteşem bir manzara ile karşılaşacaksınız. Hele benim gibi doğayla iç içe olmayı seviyorsanız bugüne kadar görmediğiniz bu güzellik işin pişman olabilir hatta kendinize kızabilirsiniz.

Bu ziyaret boyunca gerçekten bizlere Anadolu misafirperverliği ile ev sahipliği yapan Taşova Belediye Başkanımız Bayram Öztürk Bey ve tüm ekibine,

Cennetten Bir Köşe: Taşova

Taşova’da öğrencilerimizle birlikte kısa bir gün geçirdim. Ancak burada sadece Asım Ağabey’in yetiştiği ortamı, onun arkadaşlarını tanımakla kalmayıp, gerek tarihiyle, gerek doğasıyla gerekse insanlarıyla muhteşem bir memleket daha görmüş oldum. Eğer hala daha gitmediyseniz Amasya’ya ve özellikle Taşova’ya mutlaka gidin ve görün derim. Hem tarihiyle hem de doğasıyla sizi büyüleyeceğine emin olabilirsiniz…

Bu hafta sizlerle Amasya’nın adeta cennetten bir köşesi olan Taşova ilçesini ziyaret ettik önümüzdeki hafta ki yazımızda inşallah sizlerle Amasya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini konuşmaya devam edeceğiz.