Her gün Kılıçdaroğlu’nun boş vaatlerini, Akşener’in HDP önünde “diz çöküşünü”, HDP milletvekillerinin terör örgütüne “nasıl yardım ettiğini” ve İmamoğlu’nun “tiyatrolarını” yazıp moralinizi bozmaktan bıktım.

Ben yazmaktan bıktım ama onlar Türkiye’ye düşmanlık yapmaktan, Türkiye’ye zarar veren eylem ve söylemlerde bulunmaktan bıkmadılar!

Bugün size güzel konulu, morallerinizi yükseltecek bir yazı yazmak istedim.

Birleşik Arap Emirlikleri, El Salvador, Ukrayna, Rusya, Ermenistan ve İsrail’in Ankara etrafında dönen önemli birkaç haberini sizinle paylaşmak istiyorum.

Amerika kıtası, Ortadoğu, Doğu Akdeniz, Asya kıtası…

Hasılıkelam dünyanın dört bir yanından Ankara’nın merkezde olduğu sımsıcak ve önemli haberleri analiz yapmak üzere sizinle paylaşmak istedim.

TÜRKİYE DÜNYANIN KRİZ ÇÖZÜM MERKEZİ OLMUŞTUR

Önce bu iddiamızı destekleyen güzel haberlerimizi açıklayalım…

1-Merkez Bankamızın Başkanı, BAE ile Türkiye arasında 64 milyar dolarlık swap anlaşması imzalandığını açıkladı.

2-Çoğumuzun nerede olduğunu bile bilmediği El Salvador’un Devlet Başkanı Nayib Bukele, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’yi ziyaret edeceğini duyurdu.

3-Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi azaltmak için oynayabileceği her türlü rolü oynamaya hazır. Bunu hem Rusya hem de Ukrayna’nın dostu hem de NATO müttefiki olarak yapıyoruz” dedi.

4-Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, Türkiye ile Ermenistan arasında karşılıklı uçuşların 2 Şubat’ta yapılacağını duyurdu.

5-ABD, EastMed doğal gaz boru hattı projesinden desteğini çekti. İsrail basını: “ABD, Türkiye’yi kızdırmak istemiyor. İsrail’in boyun eğmekten başka seçeneği yok…”

ABD, NATO ve AB’nin Washington, Moskova ve Brüksel’de çözmediği sorunlara artık Ankara’da çözüm aranıyor.

Suriye, Libya, Irak, Doğu Akdeniz, Kafkaslar kim çözüm istiyor ya da çözüm arıyorsa Ankara’nın kapısını çalıyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istiyor!..

WASHINGTON’DAN YÖNETİLEN TÜRKİYE’DEN DÜNYA LİDERLİĞİNE

Yirmi yıl önce Türkiye Washington, Brüksel ve Londra’da dizayn ediliyordu. Başbakanlarımız Washington’a gidip hesap verir, ev ödevlerini alıp dönerlerdi. AK Parti iktidarı ve Erdoğan liderliğinde Türkiye bunları geride bıraktı.

Erdoğan, Türkiye’yi dünyanın lider ülkeleri arasına taşıdı!.. 

Dünya liderleri Ankara’ya gelmek, Erdoğan ile görüşmek için can atıyor. Sorunlarında Türkiye’nin desteğini almak için yoğun çaba harcıyorlar.

Türk liderlerin hiç gitmediği Venezuela hazinesindeki altınlarını Türkiye’ye emanet etmiş. İsrail gazını satmak için Ankara’yı ikna etmek için tüm lobilerini harekete geçirmiş durumda…

Evet eskiden Türkiye dahil herkes Washington’a gitmek, ABD Başkanı ile görüntü vermek için can atardı. Şimdi dünyanın parlayan ve yükselen yıldızı Türkiye’ye gelmek için can atıyorlar. Moda deyimle Washington out, Ankara in… 

Tüm dünyanın öğrendiği gerçek şudur; Türkiye’nin dostluğu kıymetli, düşmanlığı ise kahredicidir!