Ülke olarak yıllarca adına hizmet(!) dedikleri ama ülkenin hezimeti için çalışan, terör yuvası olmuş bir örgütün bizi sömürmesine, kullanmasına müsaade etmişiz.

Yıllarca esnaf olarak para verdik, devlet adamı olarak imkân verdik, vatandaş olarak işlerine koşturduk, ölümün soğuk nefesini ensemizde hissedince mirasımızın bir kısmını evlatlarımız yerine onlara bıraktık, emekli olunca emekli ikramiyemize dokunmadan onlara aktardık… Bunları hep niçin yaptık? Çünkü onlar, bizim yapamadıklarımızı yapıyor, bizim ulaşamadığımız insanlara ulaşıyor; bizim gidemediğimiz, adını bile duymadığımız ülkelere gidip insanlara dinimizi anlatıp(!) oralarda bayrağımızı dalgalandırıyorlardı.

Onlar hizmet(!) ettikçe biz de onlarla gurur duyuyorduk. Şimdi hep biz veriyorduk ama öyle bir gün gelecekti ki verdiğimizin katbekatını onlar bu millete yağdıracaktı. Aradan yıllar geçti, onların artık bu millete, devlete vereceği günler bir türlü gelmedi. Hatta verdikçe daha fazlasını ister oldular; biz verdikçe istediler, onlar istedikçe biz verdik. Çarkı öyle bir kurmuşlardı ki veremez hâle gelenleri o çarkın dişlileri arasında ezdiler.

Bizim yapamadıklarımızı yaptıkları bir gerçekmiş: Biz ülkemize ihanet edemezdik, onlar ettiler!.. Biz insanımıza kötülük yapamazdık, onlar hiç acımadılar!.. Biz, bize iyilik yapanları sırtından hançerleyemezdik, onlar hançerlediler. Biz, ülkemize kast etmiş, milletimizin kanını dökmüş terör örgütleriyle iş birliği yapmazdık, onlar can ciğer kuzu sarması oldular.

Peki, yapılan bu kadar şeye rağmen bu kadar saf olan ve ahmak yerine konulanların hiç mi suçu yok? Hiç kendinizi aklamaya çalışmayın, hepimiz suçluyuz!..

Ya içindeydik ya içine aldıklarına uyarı görevimizi yapmadık ya işledikleri suçlara göz yumduk ya dinini yaşamaya çalışan insanlara baskı yaparak hayat hakkı tanımayıp onların kucağına ittik!..

Dindar ve bilinçsizsen “Hizmet ediyoruz.” yalanıyla dinî duygularını kullanarak seni sömürdüler. Dünyayı okuyabilen, bilinçli, dindar bir insansan ve onlardan değilsen, yaptıklarını az çok sezdiğin hâlde kandırdıkları insanlara uyarı görevini tam olarak yerine getirmeyerek o terör örgütüne yardım ettin.

Dindar değilsen ve onlardan da değilsen ancak suç işlediklerini, ülkenin kuyusunu kazdıklarını fark ettiğin hâlde sana dokunmadıkları için işledikleri suça göz yumdun!..

Dinle diyanetle işin yoksa hatta dindar insanlara karşı kin besleyen Kemalist-laik bir insansan başörtülülerin kamu kurumlarından, namaz kılanların ordudan atılmasına; imam hatiplerin kapatılmasına, insanların dinini normal yolardan öğrenmesine ve inandığı gibi yaşamasına engel olup dindar insanlara savaş açarak onları FETÖ’ye mecbur bıraktın!..

Şimdi kendini sütten çıkmış ak kaşık olarak görüp hep başkalarını suçluyorsan hâlâ onlara hizmet ediyorsun!.. Özür dileyip hatasını kabul edenler senden fersah fersah ileride ve erdem sahibi olanlar onlardır!..