Soğuk hava dalgası İstanbul'da ve tüm yurtta etkisini sürdürüyor. Meteoroloji tarafından yayımlanan günlük raporda, İstanbul'un tüm ilçeleri için sarı kodlu kar yağışı uyarısı yapıldı.
İstanbul'da, bugün sabah saatlerinden itibaren il genelinde görülecek kar yağışları, cuma ve cumartesi daha da kuvvetlenerek pazar öğlene kadar devam edecek. Buzlanma ve don ise, en çok pazartesi günü sabah saatlerinde etkili olacak.

KAR, TİPİ, FIRTINA...
NTV'ye konuşan Meteoroloji uzmanı, megakentte kar yağışının bugün daha sık görüleceğini belirterek, kar yağışı ile birlikte fırtına çıkacağını da anlattı. İki gün boyunca yoğun bir şekilde kar yağışının süreceğini belirten uzmanlar, pazar günü kar yağışının özellikle Anadolu Yakası'nda daha etkili olacağını ifade etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren il genelinde görülecek kar yağışlarının, cuma ve cumartesi günleri kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere pazar öğle saatlerine kadar devam edeceği, buzlanma ve don olayının ise Pazartesi günü sabah saatlerine kadar il genelinde etkili olacağı belirtildi.
🔊Meteorolojik Uyarı
— Meteoroloji (MGM) (@meteoroloji_twi) February 19, 2025
İstanbul'da Beklenen Kuvvetli Kar Yağışlarına Dikkat!@AFADBaskanlik @TC_istanbul pic.twitter.com/v3lWyYHCh1
MGM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Perşembe günü (20.02.2025) sabah saatlerinden itibaren il genelinde görülecek kar yağışlarının, cuma ve cumartesi günleri kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun (20 cm ve üzeri) olmak üzere pazar öğle saatlerine kadar devam edeceği, buzlanma ve don olayının ise Pazartesi günü sabah saatlerine kadar il genelinde etkili olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı ile tipi şeklindeki yağışlar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

TÜM YURTTA SOĞUK HAVA HAKİM
Öte yandan Meteoroloji, yayınladığı 5 günlük hava tahmin raporunda, yurt genelinde hava sıcaklıklarının 4 ila 8 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceğini belirtti.

🔊Denizlere Ait Meteorolojik Uyarı
— Meteoroloji (MGM) (@meteoroloji_twi) February 19, 2025
Denizlerimizde (Güney Ege ve Doğu Akdeniz) Fırtına Bekleniyor! pic.twitter.com/jUnci6BkVB





