Popülizmin televizyonlarda vücut bulmuş halini en iyi oynayanlardan biri olarak TV haber spikeri Ece Üner’i tebrik ederek yazıma başlamak istiyorum. Gerçekten bu işi başarıyla yapıyor. Bir an dahi olsa ülke de gündem olabiliyor. Öyle enteresan söylemler kullanıyor ki insan bir an durup acaba mı demekten kendini alamıyor. Yanlış anlaşılmasın amacımız Ece Üner’i linç etmek falan değil. Sadece kendisine dur demek istiyoruz.

İzleyenler fark etmiştir; ülkede yaşanan olumsuzlukları neresinden tutup ediyorsa bir şekilde İslam’a ve Müslümanlığa bağlıyor. Tabi bunları görüyor ses çıkarmıyorduk. Altı üstü bir TV spikeri reytinglere oynuyor deyip geçiyorduk. Lakin bu korona virüsü fırsatçıları için yapmış olduğu haberde iyice kantarın topuzunu kaçırıp yapılan ahlaksızlığı İslam’a ve Müslümanlığa mal etmekten kendini alıkoyamadı.

Nereden duymuş bilmiyorum “Ahlak 24 saat namaz 5 vakit” söylemini ama tam öğrenememiş olmalı ki söylemi kullandığı haber içeriğiyle söylem çok farklı amaçlara hizmet etmekteydi. Hani yeni bir şey öğrenmiş ergenler vardır ya bunu illa bir şekilde karşı tarafa satmaya çalışan. Ece Hanımında durumu aynı böyle. Korona virüs nedeniyle ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarının 2-3 katına çıkmasını İslam ve Müslümanlık üzerinden eleştirerek sanki tüm esnaflar namaz kılıyormuşcasına “Ahlak 24 saat namaz 5 vakit” söylemini anlamını düşünmeksizin kullanabiliyor. Ya da anlamını gayet iyi biliyor fırsat bu fırsat İslam’a iftira edelim derdinde. Tabii bunu düşünmek istemiyoruz…

Mesalar her gün her hafta semah cem edip ahlaksızlık yapılıyor denilse aleviler buna ne tepki verir? Bu ülkede tek inanış Sünni Müslüman mı? Tüm ülke esnafı Sünni mi, inançsızı ya da diğer inançlara sahip olan esnaf yok mu, Ece Hanım?

Sadece 5 vakit namaz kılanlar hesaba çekilmeyecek. Laik bir ülkede kimse yapılan ahlaksızlığın bedelini İslam’a kesemez. İslami kanunlarla yönetilmiyoruz çünkü. Ama ahlakta, namazda Müslüman için 24 saat falan değil, bir ömürdür. Şunu da belirtmekte fayda var her afet, felaket dönemlerinde mütedeyyin semtlerin değil sekülerin semtlerin marketleri talan ediliyor. Popülizm bunu görmez ama. Çünkü bu konforlu bir alan değildir. Değil mi Ece Hanım?