Kaza, 21.30 sıralarında Birecik ilçesinde yaşandı. İddiaya göre, freni boşalan seyir halindeki bir kamyon, yaklaşık 1 kilometre boyunca kontrolsüz bir şekilde ilerledikten sonra, önüne kattığı çok sayıda araçla birlikte köprüden düştü. Kamyonun düşmesinin ardından büyük bir gürültüyle meydana gelen kazada, çevredeki araçlar da zarar gördü.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler, kazadan sağ kurtulan yaralıları araçlardan çıkartıp ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesine taşıdı. Kazada ilk belirlemelere göre 3 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi ise yaralandı. Yaralıların durumu hakkında henüz net bir bilgi verilmezken, hastaneye kaldırılanların tedavi altına alındığı bildirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kaza sonrası bölgedeki trafik akışı bir süre kontrollü sağlandı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yetkililer, kazanın kesin nedenini belirlemek için incelemelerini sürdürüyor.

2 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kazada ölen 3 kişiden 2’sinin kimliği belirlendi. Ölenlerden birinin Ahmet Casım, diğerinin ise Müslüm Çakmak olduğu öğrenildi. Ölen son kişinin ise bir kadın olduğu ve henüz kimliğinin belirlenemediği belirtildi.

Hatay'da dolandırdıkları depremzedeye öpücük emojisi attılar Hatay'da dolandırdıkları depremzedeye öpücük emojisi attılar

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Şanlıurfa Valiliği yaşanan feci kazayla ilgili açıklama yaptı. Valiliğin yazılı açıklamasında, "02.02.2025 Pazar günü saat 22.00 sularında Birecik ilçemizde Birecik Köprüsü üzerinde meydana gelen 4 aracın karıştığı trafik kazasında ilk belirlemelere göre maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 22 vatandaşımız da yaralanmıştır.
Büyük üzüntü duyduğumuz kazaya trafik, sağlık ve itfaiye ekiplerimiz tarafından en hızlı şekilde müdahale edilmiştir. Bu elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA