Başlık çok klasik oldu ama ne diyebilirim ki, yeni medya, yeni bir köşe. 2009’dan beri çeşitli köşe ve makalelerde yazarım ama Diriliş Postası benim için çok önemli bir yere sahip neden mi? Çünkü ulusal bazda gazetecilik anlamında benim ilk göz ağrım. Klişe bir şekilde köşe yazarlığı yapma arzu ve iddiasıyla karşınızda değilim. Şimdi ne söylersem söyleyeyim, okur kararını yazılarıma bakarak verecek; bu tanışma yazısındaki sözler ancak işlerimize bakıldıktan sonra müspet ya da menfi bir anlam ifade edecek; bundan eminiz.

Yine de kendim, daha doğrusu neler yapma arzusunda olduğumuz hakkında birkaç kelam etmek istiyoruz. Kendimden bahsedecek olursam, ilk öncelikle uğraşlarımdan birisi olan yazarlığın bende yarattığı birkaç etkiye değinmek istiyorum. Ben normalde kitap, gazete, dergi okurum; okurum hülasa… Baktım ki okudukça işin içinden çıkılmıyor yazmaya karar verdim. Yazarak hem kendimi daha iyi ifade edebileceğimi düşündüm hem de yazılarımı okuyan okuyucularımla birlikte daha aktif fikir alışverişinde bulunabileceğimizi düşündüm. Okurlarımın görüş bildirip sorular yöneltmesi, yeni konular önermesi ve beni eleştirmeleri sonucu bende bu işi daha profesyonel olarak yapma hissiyatı oluştu ve bugün Diriliş Postası aracılığıyla karşınızdayım.

Bu gazeteye yakınlık duymamın önde gelen nedenlerinden biri, adıdır: “Diriliş”, yalnızca siyasal bir niteleme değildir aynı zamanda bütün toplumsal güçlerin birlik bütünlüğünü içerir. Daha açık söyleyeyim, “Diriliş”, toplumsal/siyasal alanda toparlayıcı ve toplumu kendine getiren bir kavramdır. Demek oluyor ki; “Diriliş Postası” adlı gazete, gücünü ilkelerden alarak ileri sürdüğü doğrularla Müslüman toplumu bir araya getirmeyi öngörmektedir.

Bir kültür olgusu karşısında, aynı siyasal çizgideki yazarlar arasındaki farkı belirleyen “kişisel yazı stilleri” olduğuna göre, ben de Diriliş Postası’ndaki yazar arkadaşların yanı sıra, kendi kişisel yazı stilime yaslanarak belirli siyasal/sosyal olaylarını ele alacağım. Yazarlıkta önceleri gençlik üzerine çalıştım, deneme ve makaleler yazdım. Sonra Türkiye’de siyaset alanında temel eğitsel, akademik köşe yazılarının azlığını görünce bu alana yöneldim. Gençlik alanında yazdıklarımdan oldukça fazlasını, siyaset bilimi, Türk siyasal hayatı, siyasal düşünce tarihi ve karşılaştırmalı siyaset alanlarına kaydırdım. İşin özü siyaset ve gençlik adına her şey olacak bu köşede. En ağırından en eleştirelinden…

Allah’ın selamı üzerinize olsun. Esenlik ve güvenlik içinde kalın…