Nuri Killigil. Yerli silah sanayiinin öncüsü. Enver Paşa’nın kardeşi, Kutül Amare Fatihi Halil Kut Paşa’nın yeğeni: Nuri Paşa. Kafkas İslam Ordusu Komutanı. Bakü ve Dağıstan Rus işgaline uğradığında oradaydı. Kurduğu fabrikada top, havan, uçaksavar mermi, uçak bombaları, tabanca imal etti. Haliç kenarında kurduğu silah fabrikası büyük bir patlamayla havaya uçmuş, cesedinden parça bulunamamış, tabutu boş bir şekilde gömülmüştür. Şehit düşmüştür.  Vecihi Hürkuş. Tayyareci Vecihi. Kara bela lakabıyla anılır. Milli mücadele yıllarının savaş pilotu. 1917 yılında uçağı düştü, esir oldu, Rusların elinden kaçtı. 1925’te “baştayyeci” unvanını aldı. Kanatlılar isminde bir dergi çıkardı. İlk özel havayolu şirketini kurdu.İlk hava zaferinin kazanan isim oldu.İlk uçağı tasarladı. İlk kadın pilotu yetiştirdi.1925’te uçak yapar, uçurmak için sertifikayı alamaz, izinsiz uçurur, ceza yer, hava kuvvetlerinden istifa eder. 1930’da yeniden bir uçak yapar. İsmet İnönü’nün karşısında gerçekleştirir uçuşu. Uçağı onaylatacak belgeyi alamaz. Uçağı bir süre postacılıkta kullanılır, sonra uçuştan men edilir. 1933’te Vecihi Sivil Tayyare Okulu’nu kurar, parasızlıktan okul kapatılır. 1937’de Almanya’da uçak mühendisliği diploması alır, Türkiye’de diploma kabul görmez. Açtığı dergi engellemelerle kapatılır. 1954’te Hürkuş Havayollarını kurar. THY’nin kullanmadığı 8 uçağı borç alır. THY’nin gitmediği yerlere sefer düzenler, bazen gazete taşır. Yine sabotajlarla karşılaşır. 1. dünya savaşı’nda gösterdiği kahramanlıklardan dolayı ona ödenen maaşa da haciz gelir, el konulur! 1969’da sefalet içinde, aç ve beş parasız ölür! Selçuk Bayraktar. Bilimsel yayınlara imza attı. Yerli ve milli SİHA’lar üretti. Milli havacılık rekorlarına imza attı. Patentleri: Hava Araçları İçin Otomatik İniş-Kalkış Sistemi (Türk Patent Enstitüsü 2015/07928), Değişen Çalışma Şartlarını Algılayabilen Elektromekanik Servo Motor Kontrollü Eyleyici Sistemi Ve Kontrol Metodu (Türk Patent Enstitüsü 2015/14111)

Ekg Cihazı (Türk Patent Enstitüsü Ref: PT2015-00693). Bayraktar araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleşti. Araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleştirdi. TB2 İnsansız Hava Aracı Sistemi’nin güdüm ve kontrol sistemi. İlk Milli İHA. İlk döner kanat İHA Sistemi Malazgirt İHA. Akıncı TİHA. Uçan araba projesi. Cezeri. Teknofest.

Şimdi de Selçuk BAYRAKTAR’a saldırı var. Sabotaj. Nuri Killigil’e, Vecihi HÜRKUŞ’a yapılanın devamı. Çünkü Selçuk BAYRAKTAR’ın yaptığı onların yaptığının devamı. Saldıranın isminin ne önemi var? Tutulan köşe önemli. Ülkenin menfaatine yapılan çalışmalara ket vurma görevi verilmiş yerli işbirlikçiler bunlar. Ülkenin faydasına olacak şeyleri engellemekle görevliler. Onlar bitmiyor ama memlekette de Vecihiler, Selçuklar da bitmiyor. Bu millet kendisine hizmet edenleri unutmaz. Vecihilere, Nurilere saldıranları kimse bilmez ama Vecihi HÜRKUŞ’a, Nuri KİLLİGİL’e bugün hala rahmet okunur, kahraman diye anılır. Bu ülke onları unutur ama Selçukları her zaman hayırla yad eder, Selçuklara da canını siper eder. Ben kendi adıma duayı borç bilirim. Allah sizden razı olsun. Hainlerin önemi yok. Millet size duacıdır.