Hazırlayan: Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Genç Yazarları

Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyor, ellerinizden öpüyorum. Ben, Başakşehir Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesinden 21126 numaralı öğrenci, Zübeyir Hamidullahev. Sizlerin yaşadığı zorlukların ve acıların milletçe farkındayız. Evet, biliyorum, benim bir çocuğum yok. Bu yüzden sizleri anlamak çok zor fakat biliyorum ki çocuklar, ebeveynler için her şeydir. Bunu kardeşlerimden ve kendimden biliyorum. Anne ve babalar, çocukları için her şeyi göze alır. Sizlerin çektiği acıları ve zorlukları televizyonlarda ve gazetelerde görüyoruz. Her gördüğümüzde içimiz burkuluyor. Sizlere; Allah’tan sabır, evlatlarını kaybeden annelere başsağlığı, çocuklarına Allah’tan rahmet diliyorum. Sizler çok güçlü kadınlarsınız. Her bir gözyaşınıza bin terörist bedeldir. Bu milletin evlatları, sizlerin acılarını bir nebze de olsun hafifletmek ve gönlünüzü ferahlatmak için havada, karada ve denizde o alçakları yok ediyorlar. Allah (c.c.) onlardan razı olsun. Onlara karşı birçok projeler, araçlar ve gereçler üretmekte ve o araç gereçler ile o terörist inlerine kadar girmekteyiz. Bir gün bu çilenin son bulması ve sizlerin de rahatlaması dileğiyle sizleri Allah’a emanet ediyorum.

Zübeyir Hamidullahev

...

Sevgili Anadolulu Anneciğim...

Size “Anadolu anneciğim” dememin yegâne sebebi, içinde bulunduğumuz durumdur.  Biliyorum, çok zor bir dönem geçiriyorsunuz. Lakin şunu unutmayınız ki bu, Yüce Rabbimizin bir imtihanıdır. Sizin ve bizim elimizden duadan ve şu anda yapmış olduğunuz eylemden başka bir şey gelmez. Ama her başlangıcın, her ömrün, her güzelliğin ve kötülüğün bir sonu olduğu gibi bu ayrılığın da bir sonu vardır. Bu sorunun bir an evvel son bulması temennisi ile Allah'a emanet olun…

Dualarımız sizinle.

Mustafa Sami Lale

...

Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan siz değerli annelerime selam olsun!

Çocuklarınızın başına gelenleri biliyoruz. Bunu, tüm Türkiye biliyor. Zor günlerden geçiyorsunuz ama emin olun her gecenin ardından bir güneş doğar.

Sevgili annem, merak etme, Allah’ın izni ile çocuğunuz sağ salim size dönecek ve yaşadıkları tecrübe ile hem milletimize hem de böyle bir şey yaşama ihtimali olanlara yardım edecek ve onları uyaracak. HDP’nin önünde yaptığınız protestolar sayesinde milleti uyandırıp terörün bitmesine vesile olacaksınız. Allah’ın izniyle ve polislerimizin gayreti ile çocuklarınıza kavuşacaksınız, sizin protestolarınız sayesinde teröristler, bir daha böyle bir girişimde bulunamayacaklar. Otuz annemizin çocuğu bulunmuş, çok şükür. Allah’ın izniyle sizin çocuğunuz da bulunacak. Güzel haberlerinizi bekliyoruz. Tüm dualarımız sizinle.

Kerem Sami Yaman 

...

Sevgili Fedakâr Anneciğim...

Sana bu mektubu İstanbul Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesinden yazıyorum. Ben sizin kahramanlıklarınızı ve fedakârlıklarınızı bilen Ömer adlı bir öğrenciyim. Bu mektubu, seni biraz olsun teselli etmek ve sevindirmek için yazıyorum. Biliyorum senin yaşadıklarını. Çocuğun için endişelendiğini biliyorum. Ama sen unutma ki elinden geleni yapıyorsun. Çocuğunun gelip gelmemesi Allah’ın takdiridir, biz hep senin arkandayız. Devletimiz seni ve senin gibi fedakâr anneleri desteklemeye devam edecektir. Sabret, bir gün evladın mutlaka kurtulacak. Biz, sizleri çok seviyoruz. Rabbim sana kolaylık versin ve sizi mutlu günlere kavuştursun. Âmin.

Saygılarımla ve sevgilerimle…

Ömer AYDOĞAN

...

Sevgili Teyzem...                          

Ben İstanbul'dan Muhammed Halit Nuroğlu. Trabzonluyum, 13 yaşındayım. 8. sınıfa gidiyorum. Size ve evlatlarınıza sizin kadar üzülüyorum. Sizin acınızı ben de sizin kadar hissediyorum. Sizin evlatlarınızın size dönmesi için her gün dua ediyorum. Sizin üzüntünüzü azaltmak için size çok yardım etmek istiyorum. Allah bu musibeti size, sizin imanınız, bizimkinden daha güçlü olduğu için verdi. Keşke bu musibeti Allah sizin yerinize bize verseydi. Allah size yardım etsin. Bütün sınıf size dua ediyor, Allah evladınızı size verirse ben de aynı sizin gibi, öz kardeşime kavuşmuş gibi mutlu olurum. Bu acıyı Allah bana verse katlanamazdım. Bu ülkede ırk ayrımı diye bir şey yok. Her yokuşun bir inişi vardır. Her gecenin bir ışığı, her karanlığın bir güneşi vardır. Bizim sınıf size, evladınız kısa sürede gelsin diye dua ediyor. Ellerinizden öperim, sizi selamlarım, Allah'a emanet olun.

Muhammed Halit Nuroğlu

 ...

Sevgili Anneciğim...

Sizi görüyorum, acınızı hissediyorum.

Evlat acısı büyüktür, bilirim. Siz büyük bir imtihandan geçiyorsunuz. Hazreti Yakup (a.s.), aynısını yaşadı; evlat acısını… Sebat edin çünkü siz doğru yoldasınız. Allah, halimizi bilendir. Ondan başka sığınacağımız kimse yoktur. Allah’ın izniyle çocuklarınız, eve sağ salim dönecekler. O zaman, yüzünüzdeki sevinci görmek isterim. Hazreti Yakup, Hazreti Yusuf’un yaşadığını öğrenince dedi ki: “Ben size demedim mi? Allah halimizi bilir.”

Sözümü, Allah’ın (c.c.) sözü ile bitirmek istiyorum. Bu söz, Hazreti Yakup’un sözüdür:

“Pek güzel dayanır, sabrederim.”

 Ömer Amir

Editör: TE Bilisim