ÖSYM’nin hazırlamış olduğu 2020 YKS’de, TYT’nin Türkçe soruları içinde öyle bir soru vardı ki bir anda ülkenin gündemine oturdu.

Sorunun yanlış olması, zor olması, müfredat dışı olması, çok farklı bir soru olması falan değildi soruyu en çok konuşulan soru yapan… Soruya konu olan kişi ve onun temsil ettiği zihniyetti!..

Soru hazırlayacak paragraf, soruya konu edecek şahsiyet, cümlede anlam sorusu yapacak okkalı bir beyit ya da özlü söz bulamayıp Mabel Matiz’i ve onun şaheser bir şarkısının eşsiz bir mısrasını konu eden bir soru hazırlamalarına niye bu kadar çok kızıyorsunuz ki?

Onlarca yıldır ÖSYM soru hazırlıyor. Her yıl onlarca paragraf, cümle, kelime, sorulara konu oluyor. Mevlanalar, Yunus Emreler, Ahmet Paşalar, Fuzuliler, Bakiler, Şeyh Galipler, Karacaoğlanlar, Dadaloğlular, Mehmet Akif Ersoylar, Necip Fazıllar, Sezai Karakoçlar, İsmet Özeller, Abdurrahim Karakoçlar vb. yıllarca sora sora bitirildi; sanat, edebiyat ve devlet büyüklerinden, âlimlerden, kanat önderlerinden soru soracak malzeme kalmadı.

ÖSYM’de takdire şayan(!) bir açılım yapıp yeni yüzlerden, yeni tip sanatçılardan(!) sorular sormaya başladı.

Bu kadar yobaz, gerici olup ortalığı velveleye vermeye ne gerek var?

Paragrafa konu olan kişi bize ait olan “Fatih” ismini “Mabel”, “Karaca” olan soy ismini “sarhoş” anlamına gelen “Matiz” olarak değiştirip sapıklığın ete kemiğe bürünmüş hâli olan LGBT’yi destekliyorsa; onursuzluğu, insanlıktan çıkmışlığı, sapıklığı, sapkınlığı destekleyip lezbiyenliği ve i.neliği insan hakkı görüyorsa ne var ki bunda?

Zaman değişiyor, çağ değişiyor!.. Fazla yobaz, geri kafalı olmaya gerek yok!.. Modern olun, çağdaşlaşın, yeniliklere açık olun değil mi?

Hatta bundan sonraki sınavlarda sorulara konu olması için ÖSYM’ye birkaç isim önerim var:

Kuşum Aydın, Fatih Ürek, Murat Övüç, Cemil İpekçi, Barbaros Şansal, Muammer Ketenci, Nur Yerlitaş, Matild Manukyan…

Bunların da başarılarından, ortaya koydukları şah eserlerden bahsedip bunlarla ilgili de üç beş soru koyuverin testlere… Kriter başarı ise bunlar da alanlarında çok başarılı!..

Bu sanat duayenlerini, eşsiz sanatçıları da gençliğin önüne rol model olarak koyup reklamlarını yapıp tanımayanlar varsa tanımalarını sağlayın!..

Gençliğe bunları da tanıtın, rol model olarak bunları da görsünler, bunların sözlerini de kullanın ki ufku açılsın, hayal dünyaları zenginleşsin yeni neslin!..

Tövbe estağfurullah!.. Hasbünallahü ve ni’mel vekil!..

Allah’ım sen bizi ve nesillerimizi sapıklardan, sapkınlardan, insanlıktan çıkmışlardan, şehvetine köle olmuşlardan muhafaza eyle!..

İnsan onurundan, şerefinden, haysiyetinden, fıtratından ne kadar uzaklaşmış sapık, sapkın varsa hepsi insan hakları diye feveran ediyor!..

Eş cinsellik; bir cinsel tercih değil, sapıklıktır ve bunlar toplumdan dışlanmalıdır.

Bunlara hoşgörü gösterenin kendisinde de bir sıkıntı vardır.

Bunları toplumun içinde barındırırsanız normalleştirmiş olursunuz ve sayıları her geçen gün artar.

Sonra da kızınızı evlendirecek adam gibi erkek, oğlunuzu evlendirecek fıtratından uzaklaşmamış bir hanımefendi, kıza benzeyen kız bulamazsınız.

Bunlar gibiler yüzünden bir kavim (Lut Kavmi) helak olmuştur.

Allah’ın hoş görmediği, lanetlediği, helak etme sebebi saydığı eylemi, durumu; insan hakkı sayanlar insanlıktan çıkmış olanlardır…

Bırakın bu durumun insanlar arasında normal olmasını, hayvanlar arasında bile bu sapıklığa yer yoktur.

Bunlar toplumdan kesinlikle dışlanmalıdır, yoksa onların yanında duranlar da zamanla onlara benzer.

Ne demişler: İsin yanında duran is, misin yanında duran mis kokar.

“Hangi çağdayız? Yıl olmuş 2020 hâlâ nelere takılıyorsunuz?” diyorlar.

Değil 2020, 2220’de de, 22020’de de aynı kalacak; zamanla değişmeyen değerlerimiz var bizim… Ahlak, namus, terbiye, edep, adap gibi insani değerler… İnsan da değişmeyecek; insan ya kadındır ya erkek… Ötesi ise insanlıktan çıkan sapıklar ve sapıtmışlar oluyor.

LGBT’lilere saygı duymam… İnsanlıktan çıkanlara saygı duymak, insanlığa ihanettir.

Hülasa;

YKS’de Mabel Matiz’den soru sormak da nedir?

Bu işte var bir bit yeniği… Bir şeyler deniyorlar, yavaş yavaş alıştırıp milleti duyarsızlaştırıyorlar.

Ahlaksızlık savunucuları gemi azıya almış, ahlaksızı ve ahlaksızlığı pazarlıyor.

Tuz kokmuştur!..

Kangren olan kol kesilmeli…

Tüm sorumlular görevden el çektirilmeli…

LGBT faaliyetleri yasaklanmalı, savundukları iğrenç eylemler suç kapsamına alınıp en ağır şekilde cezalandırılmalı!..

Toplum bunlardan arındırılıp dezenfekte edilmeli!.. Hem bedenen hem zihnen!..